3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleConferă personalitate telefonului tău: accesorii, idei, recomandări

Conferă personalitate telefonului tău: accesorii, idei, recomandări

Producătorii de telefoane inteligente se întrec în a cuceri inimile și mințile utilizatorilor prin variate inovații tehnologice, design-uri futuriste și materiale de o calitate deosebită, însă nu pot crea un model unicat pentru fiecare dintre noi. Personalizarea telefonului mobil reprezintă, așadar, opțiunea fiecărui utilizator și dorința de a deține un dispozitiv unicat a generat o veritabilă industrie producătoare de accesorii.

În zilele noastre, este posibil să aduci un plus de personalitate telefonului inteligent pe care îl folosești. Urmărește rândurile de mai jos pentru a descoperi idei extrem de utile unui asemenea demers.

Alege carcasa potrivită stilului tău.

Unul dintre modurile în care producătorii de telefoane mobile atrag și fidelizează clienții este oferirea unui design spectaculos, care include aliaje metalice și sticlă. Din nefericire, pe cât de spectaculos arată un telefon care încorporează materiale premium, pe atât este de sensibil la șocuri mecanice, zgârieturi și diferite forme de impact.

Producătorii de accesorii vin în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor și oferă o gamă largă de accesorii tip huse pentru telefoane, menite să protejeze și să individualizeze aparatele. Carcasa sau husa este unul dintre cele mai utile accesorii create vreodată pentru telefoane; pe lângă conservarea și chiar evidențierea designului oferit de producător, acestea păstrează intact telefonul, indiferent de incidentele în care ar fi implicat. Realizate din TPU (termoplastic elastomer), plastic, piele sau înlocuitori din piele, silicon, aliaje metalice sau diverse combinații de astfel de materiale, carcasele se disting prin diferite forme, culori și inovații menite să individualizeze telefonul și să-i ofere protecție maximă.

Instalează o protecție pentru ecran

Un alt accesoriu absolut indispensabil oricărui telefon mobil de ultimă generație – nu neapărat pentru a-l personaliza, cât mai ales pentru a-i conserva integritatea ecranului tactil – este protecția de pentru ecran.

Foliile din sticlă securizată rămân cea mai căutată opțiune pentru protejarea ecranului (și cea mai costisitoare), oferind un înalt grad de transparență, protecție excelentă împotriva zgârieturilor, conservarea optimă a funcției tactile și o rezistență la impact semnificativă. O opțiune relativ nouă este folia de silicon care, spre deosebire de folia din sticlă, este mai greu de montat, dar acoperă excelent ecranele curbate și oferă o protecție decentă contra zgârieturilor și impacturilor ușoare. Clasicele folii din plastic sau TPU pot fi cel mult o opțiune de avarie, oferind pentru un preț scăzut și o protecție minimă contra zgârieturilor.

Alege-ți căștile potrivite!

Una dintre tendințele producătorilor de telefoane mobile a fost inaugurată în premieră de Apple – este eliminarea mufei audio de 3,5 mm și exploatarea tehnologiei Bluetooth, care a ajuns la un grad de maturitate suficient de înalt pentru a oferi o conexiune de foarte bună calitate și stabilitate.

Căștile wireless oferă o gamă largă de tehnologii menite să asigure o experiență audio de excepție:

  • autonomie de minim 5-6 ore pentru utilizare continuă, cu posibilitate de reîncărcare rapidă;
  • codec-uri mai performante pentru fidelitate audio de excepție (aptX sau LDAC);
  • ANC (active noise cancelling) – tehnologia prin care se estompează sunetul ambiental, pentru obținerea unei experiențe auditive de excepție;
  • aplicații software ce permit reglarea sunetului la nivel profesional.

Designul minimalist și materialele de calitate utilizate au transformat căștile din prezent într-un companion aproape insesizabil. Le poți utiliza la birou sau în sala de sport, acasă sau în mijlocul naturii, căci sunt capabile de același nivel de performanță, indiferent de mediul înconjurător.

Încărcător wireless sau clasic? Tu alegi!

Încărcarea wireless sau inductivă este noua tendință în tehnologia de încărcare a telefoanelor inteligente din gama premium și nu numai. Aceasta presupune transferul de energie prin intermediul unui câmp electromagnetic și a fost descoperită acum mai bine de 100 de ani de unul dintre pionierii electricității, Nikola Tesla, dar adoptată doar de curând de marii producători de telefoane mobile.

Între avantajele adoptării unei astfel de încărcări, specialiștii menționează:

  • conservarea integrității mufei de conectare;
  • protejarea acumulatorului și prelungirea duratei sale de viață;
  • simplitatea și lejeritatea în a încărca telefonul.

Oricare ar fi tehnologia adoptată, important este ca încărcătorul să respecte specificațiile impuse de producător pentru încărcarea dispozitivului mobil, astfel încât aceasta să se realizeze în siguranță, fără a afecta starea bateriei sau telefonul în ansamblu.

În ultimii ani, telefonul mobil a devenit o extensie a personalității fiecărui utilizator și este normală căutarea unei adaptări a funcționalității dispozitivului la nevoile specifice. În asemenea context, accesoriile îndeplinesc rolul de a transforma un aparat conceput pentru mase într-un instrument de lucru sau de relaxare, în funcție de preferințe.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă