8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleChestionare auto online – un prim pas către obținerea permisului de conducere

Chestionare auto online – un prim pas către obținerea permisului de conducere

În cazul în care te-ai hotărât să faci parte din rândul conducătorilor auto este necesar să știi că, înainte să ajungi în posesia unui permis de conducere, trebuie să faci școala de șoferi, să treci cu brio proba teoretică și să faci față cu succes cerințelor domnului polițist cu care vei da proba practică, adică traseul.

Par multe probe, însă este spre binele tău și a celor din jur. Șofatul presupune multă responsabilitate și, de aceea, este important să cunoști foarte bine tot ce ține de acesta – de la regulile de circulație, la măsurile de prim ajutor și la modul în care să rezolvi o pană de cauciuc.

Până acolo, însă, este cale lungă. Nu și grea. Începând din timp să completezi chestionare auto, vei stăpâni mult mai bine informația și vei avea toate șansele să treci ușor, cu 26 de puncte din 26, prima probă către visul tău – cel de a deveni un șofer responsabil.

De ce să completezi chestionare online?

Probabil că te-ai lovit de-a lungul timpului de o carte de teste auto sau măcar de un chestionar online. Aceste teste au fost create cu scopul de a-i ajuta pe cei care doresc să intre în posesia unui permis de conducere să treacă cu bine proba teoretică, întâlnită și sub numele de sală.

Dintre beneficiile pe care le au chestionarele auto online se pot menționa:

●       sunt mai ieftine față de cele tipărite;

●       sunt mai accesibile și pot fi completate de oriunde;

●       sunt mai ușor de făcut și mai prietenoase din punct de vedere estetic;

●       se găsesc într-un număr mare;

●       îți permit să vezi mai ușor unde greșești și să te corectezi;

●       oferă aceeași experiență ca examenul teoretic.

Unde poți să completezi chestionare auto online?

Este deosebit de important ca, în momentul în care te-ai decis să începi să completezi formulare online, să cauți doar surse de încredere. Multe site-uri oferă teste pentru școala de șoferi care nu mai sunt valabile, legislația modificându-se în permanență.

Desigur, există întrebări, cum ar fi cele legate de semnele de circulație, care nu vor avea prea curând alte răspunsuri decât cele normale și primul ajutor se va acorda mereu la fel. Chiar și-așa, este important ca informațiile să fie de actualitate pentru ca să poți învăța exact ce trebuie și cum trebuie.

Cele mai utile chestionare sunt cele conforme cu informațiile prezentate de către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Chestionarele auto DRPCIV sunt puse la dispoziția celor care doresc să devină conducători auto pe diferite site-uri din online, inclusiv pe drpciv-teste.ro.

Pe acest site se găsesc chestionare auto pentru categoria A, B, C, D și E, precum și chestionare auto pentru redobândirea permisului de conducere 13/15. Toate acestea au trecut printr-un atent proces de verificare astfel încât să fie corecte și să nu inducă în eroare, întrebările fiind exact cele care urmează a fi utilizate în proba teoretică.

Majoritatea întrebărilor au indicii și explicații, ajutându-te astfel să reții mai ușor orice răspuns. Pentru a facilita trecerea cu brio a examenului scris, chestionarele auto simulează perfect întregul proces. Astfel, ai ocazia să amâni întrebările la care încă nu ești sigur de răspuns și ai un timp limitat, în care trebuie să te încadrezi.

Un alt punct forte al chestionarelor auto DRPCIV este dat de faptul că ai posibilitatea să observi unde ai greșit, reținând astfel mai ușor și mai bine informația cu grad de dificultate mai mare.

Cât costă chestionarele auto DRPCIV?

Pe drpciv-teste.ro sunt disponibile un număr mare de chestionare pentru verificarea cunoștințelor de legislație rutieră. Fiecare viitor șofer are la dispoziție la început un număr de testări gratuite din categoria dorită, pentru a se familiariza cu tipul acestora.

Inițial, se crează un cont de utilizator, chestionarele realizate urmând a fi stocate timp de 3 luni. În cazul în care se dorește continuarea, după depășirea numărului de chestionare auto poliție gratuite, se poate plăti fie online (27 lei/lună), fie prin SMS (5,10 euro/lună) și utilizatorul va beneficia de un număr nelimitat de teste auto, care să îl ajute să obțină ușor permisul de conducere.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă