36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăLifestyleCentrul Bucureștiului va găzdui un festival de  new media art cu instalații inedite 

Centrul Bucureștiului va găzdui un festival de  new media art cu instalații inedite 

A doua ediție a festivalului {st.art: are loc pe 10 – 11 septembrie în zona Calea Victoriei, pe străzile Ilfov și Inginer Guglielmo Marconi

În line-up-ul acestei ediții îi vom regăsi pe Mahony, Edykov, Afgo, Dumad, Dobrikan, Paulina, alături de un moment special semnat de Loredana.

St.ART aduce arta new media în centrul Bucureștiului prin instalații audio-video interactive, proiecții generative și multisenzoriale. Biletele s-au pus în vânzare pe Eventim.ro.

{st.art: aduce în aer liber, într-una din zonele iconice ale orașului, artiști contemporani ce vor oferi publicului experiențe de tip multivers ce reinterpretează spațiul urban și accesibilizează arta contemporană locuitorilor, cu ajutorul tehnologiei. Vizitatorii se vor putea bucura de instalații audio-video interactive și multisenzoriale, proiecții generative, video mapping, realitate augmentată. De asemenea, în cadrul festivalului vor exista ateliere de pictură, sculptură și fotografie, disponibile participanților. 

Străzile Ilfov și Inginer Guglielmo Marconi vor fi închise circulației rutiere pe durata festivalului.

Identitatea vizuală a acestei ediții a festivalului este în sine o formă de new media art, fiind creată de artistul vizual Mihai Băncilă, Vicepreședinte al Filialei de Arte Decorative a Uniunii Artiștilor Plastici din Romani, folosind AI (artificial intelligence). 

În zona de street food a festivalului vor exista opțiuni culinare variate. 

Printre food truck-urile prezente la eveniment vor fi The Italian Job, Gyros Mania, Lazy Duck, Vice Cream, k-boom.

Abonamentele pre-sale pentru ambele zile ale festivalului au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online de pe Eventim.ro până pe 9 septembrie la preţul de 75 de lei, iar biletele pentru o zi de festival la prețul de 50 de lei. Biletele se vor putea achiziționa și în zilele festivalului, atât la intrare cât și online, la prețul de 100 de lei / abonament și 70 de lei / bilet de o zi. Toate abonamentele sunt valabile și pentru accesul la After Party.

Copiii sub 7 ani au accesul gratuit în cadrul evenimentului, în compania unui părinte. Accesul minorilor va fi interzis după ora 19:00.

În cazul persoanelor cu dizabilități încadrate într-o categorie de handicap, aceștia și însoțitorii acestora, beneficiază de acces gratuit pe parcursul celor 2 zile de festival, în limita a 100 de abonamente.

Festival {st.art: este creat de antreprenoarele bucureștene Cristina Grigore (fondatoarea The Brunch Affair), Nicoleta Petre și Alexandra Bucur (fondatoarele Check Vintage & More).

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă