4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleCe trebuie sa stii despre lucrul cu drujbe Husqvarna

Ce trebuie sa stii despre lucrul cu drujbe Husqvarna

Lucrul cu drujbe poate fi periculos daca nu ne asiguram masurile de precautie specifice. Astfel, pentru a evita accidentele sau efortul depus in zadar, asigura-te ca folosesti tehnicile potrivite de lucru, un echipament de protectie adecvat, precum si o drujba Husqvarna in stare buna de functionare. Iar daca se intampla sa intampini probleme sau orice fel de dificultate cu unealta ta, Roco Piese iti pune la dispozitie piese drujba Husqvarna originale sau perfect echivalente la preturi deosebite!

Inainte de a incepe lucrul, trebuie sa “bifezi” cateva puncte importante. In primul rand, asigura-te ca porti un echipament de protectie eficient. Cele mai multe piese de drujba Husqvarna au caracteristici de protectie. De exemplu, frana pe lant poate fi activata automat doar de inertie. Astfel, daca se intampla sa scape lantul, iar lama sa se ridice brusc, mecanismul de franare se va activa automat, oprind lantul.

Cele mai des intalnite rani provocate de drujba arata ca o sfasiere la nivelul pielii. Din acest motiv, este important sa purtam un echipament adecvat pentru a reduce orice fel de risc. Aceste echipamente trebuie sa contina urmatoarele elemente:

  • Casca de protectie, casti de protectie si ochelari de lucru;
  • Pantaloni si geaca de protectie;
  • Ghete sau bocanci cu talpa anti-alunecare;
  • Manusi de lucru.

Pregateste arsenalul de lucru – Cand ajungi la locul de munca, este timpul sa te pregatesti pentru prabusirea copacilor. Inainte de toate, asigura-te ca nu este nici o persoana prezenta pe o raza de cel putin dublu inaltimea copacului. Studiaza si arborele pentru a detecta orice fel de crapaturi sau urme de degradare. Verifica si daca este inclinat intr-o directie sau alta. Luand in calcul toate aceste lucruri, va trebui sa decizi care este directia de prabusire a arborelui.

Cei mai multi copaci au o directie “naturala” de prabusire. Aceasta directie este afectata de inclinarea arborelui, de forma ramurilor, precum si de zapada depusa pe crengi in timpul iernii. Daca nu esti sigur de unghiul de inclinatie, inconjoara copacul folosind un poloboc.

Poti “forta” prabusirea unui arbore in alta directie decat cea naturala, insa ai nevoie de experienta si de piesele de drujba Husqvarna potrivite. Copacii de esenta moale sau cei gaunosi trebuie prabusiti doar in directia lor naturala.

 

Cum sa manevrezi drujba?

Aceste sfaturi si tehnici vor reduce drastic riscul unei accidentari:

– Prinde bine cu mana dreapta patul drujbei, in timp ce cu mana stanga tii manerul frontal, cu degetul mare orientat in jos, pentru a reduce reculul;

– Pastreaza contactul – Nu-ti fie frica de drujba! Tine-o aproape de corp pentru un maxim de balans si acuratete;

– Pozitia de lucru – Pozitia optima de lucru este cu piciorul stang in fata si genunchii indoiti, nu si trunchiul;

– Opreste drujba ori de cate ori schimbi pozitia de taiere;

– Asigura-te ca nicio persoana nu se afla la mai putin de 3 metri de tine in timp ce folosesti drujba.

 

Ce trebuie sa stii despre piesele de drujba Husqvarna:

Frana pe lant si manerul de frana vor asigura oprirea drujbei in cazul folosirii defectuoase sau in cazul reculului.

Dispozitivul de prindere a lantului va opri deraierea acestuia in cazul unei defectiuni.

Manerul frontal asigura protectia mainilor.

Butonul de stop este pozitionat astfel incat sa poti opri instant drujba.

In concluzie, daca esti incepator si detii o drujba Husqvarna, iti recomandam sa participi la un curs inainte de a incepe lucrul. Daca incepi sa practici singur, poti invata o tehnica gresita.

 

Inspecteaza cu atentie drujba! In cazul in care constati o defectiune si ai nevoie de piese de drujba Husqvarna, Roco Piese te asteapta cu cele mai bune preturi si transport rapid, oriunde in Romania!

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă