10.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe sunt implanturile dentare și cum recunoști un implant de succes?

Ce sunt implanturile dentare și cum recunoști un implant de succes?

Te-ai săturat de problemele dentare? Ai dinți deteriorați grav sau care chiar îți lipsesc? Atunci implanturile dentare ar putea fi soluția ideală pentru tine. În ziua de azi implanturile dentare sunt cea mai populară și eficientă metodă de înlocuire a dinților naturali care și-au pierdut funcțiile, dar înainte de a apela la o astfel de procedură este important să înțelegi care sunt factorii care influențează rata de succes a acestora.

De la starea generală de sănătate a pacientului și până la îngrijirea postoperatorie, există foarte multe elemente care influențează longevitatea și eficacitatea unui implant dentar. Mai departe vom vorbi pe larg despre aceștia, dar nu înainte de a explica mai bine ce sunt implanturile dentare și care sunt proprietățile lor.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt o metodă eficientă de a înlocui dinții naturali lipsă. Acestea sunt fabricate de obicei din titan și sunt introduse în osul maxilarului acționând ca o rădăcină artficială pentru coroana din ceramică sau zirconiu, care va înlocui partea externă a dintelui natural.

Un implant dentar poate susține una sau mai multe coroane. Rata lor de succes depinde de:

Tipul implantului: Există mai multe tipuri de implanturi dentare, dintre care cel cu cea mai mare rată de succes este cel sub formă de șurub care se fixează în maxilar și datorită titanului din care este fabricat, fuzionează cu osul acestuia. Rata de succes a acestui tip de implant este de 95%, el fiind de obicei foarte bine acceptat de organismul pacienților;

Sănătatea pacientului: Pacienții cu un organism sănătos se recuperează mai ușor după o intervenție chirurgicală. Aceasta înseamnă că pacienții care nu fumează și au gingii și oase sănătoase au mai multe șanse de a se bucura timp îndelungat de implanturile lor;

Experiența chirurgului: Implanturile dentare sunt destul de costisitoare, în special datorită costului ridicat al materialelor din care sunt fabricate, dar și pentru faptul că presupun o intervenție chirurgicală care necesită din partea medicului multă experiență și precizie. De aceea, dacă o ofertă la astfel de servicii medicale ți se pare prea bună ca să fie realitate, cel mai probabil așa și este. Un cabinet stomatologic unde poți beneficia de servicii de top în ceea ce privește implanturile dentare și nu numai, este dentalwest.ro. Dental West are o istorie lungă pe piață și un număr impresionant de pacienți mulțumiți.

Îngrijirea ulterioară: După inserția unui implant dentar în maxilar, este important să respecți o igienă orală optimă, bine pusă la punct, ca să profiți cât mai mult de investiția pe care ai făcut-o. O igienă orală sănătoasă presupune curățarea zonei tratate cu pastă de dinți apă de gură, evitarea consumului de alimente dure și programarea controalelor stomatologice la intervale regulate de timp.

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Chiar și în ziua de astăzi există foarte multe persoane care își pierd dinții din cauza diferitelor boli orale sau în urma unor accidente. Dar implanturile dentare oferă acestor persoane șansa de a-și recupera frumusețea zâmbetului, dar și funcțiile dinților naturali pierduți, bucurându-se de o serie de avantaje pe care nu le pot găsi la alte metode de înlocuire a dinților pierduți.

În primul rând, implanturile dentare sunt puternice și durabile. Ele sunt concepute pentru a rezista o viață întreagă, cu condiția să fie îngrijite corespunzător. De asemenea, implanturile dentare arată și se simt exact ca dinții naturali, preluând toate funcțiile acestora.

Dacă ai implanturi dentare, te poți hrăni corespunzător și poți consuma alimentele și băuturile care îți plac fără teama că acestea se vor caria sau deteriora.

Implanturile dentare sunt eficiente și pentru menținerea structurii feței. Când pierzi dinți, osul maxilarului începe să se deterioreze, dar implanturile dentare ajută la stimularea creșterii osoase și la prevenirea atrofierii osului și gingiei din jurul lor.

Nu în ultimul rând, implanturile dentare îmbunătățesc și sănătatea orală generală. Spre deosebire de protezele dentare de care se pot prinde resturi de alimente care contribuie la dezvoltarea bacteriilor, implanturile dentare îți permit să folosești ața dentară ca să-ți menții sănătatea orală.

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă