Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce se întâmplă de fapt când este prea cald afară

Oricât de mult ne-ar plăcea vara, atunci când temperaturile devin prea ridicate pot să aibă un efect nociv asupra modului în care funcţionează corpul.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2018 - 10:30

Căldura prea mare poate să dea o senzaţie de extenuare
Când temperaturile din termometru sunt extrem de ridicate, corpul tău nu reuşeşte să regleze temperatura internă şi prin transpiraţia abundentă se elimină foarte multă apă şi minerale, scrie publicaţia medicală webmd.com. Ca să-ţi revii trebuie să găseşti un loc cu umbră sau o cameră răcoroasă, să te întinzi şi să bei multă apă folosind şi sărurile de rehidratare de la farmacie. Dacă ignori aceste simptome, rişti să faci insolaţie, o problemă serioasă care necesită îngrijiri medicale de urgenţă.

Riscul de a face insolaţie este foarte mare
Pentru unele persoane expunerea prelungită la temperaturi exagerate, riscul de insolaţie este unul foarte ridicat. Astfel, organismul nu mai poate să realizeze procesul de termoreglare, fapt ce duce la supraîncălzirea lui. Pielea se încălzeşte foarte tare, devine uscată şi cu transpiraţie minimă, făcându-şi apariţia şi alte simptome precum: starea de rău şi slăbiciune, durerile de cap însoţite de ameţeli şi greaţă, pulsul mărit. 
Potrivit specialiştilor, cea mai bună soluţie este să mergi într-o cameră răcoroasă, să bei lichide multe şi să ţii pachete cu gheaţă pe mâini şi picioare.

Te poţi deshidrata rapid când e foarte cald afară
Multă lume nu ia în serios consumul ridicat de apă pe timpul verii. Însă, trebuie să ştii că atunci când este foarte cald afară, corpul pierde prea multe lichide, iar odată cu ele se duc şi minerale esenţiale precum magneziu, potasiu, calciu şi sodiu. Când corpul este deshidratat poţi să simţi constant senzaţia de sete, mergi la toaletă mai rar decât de obicei şi îţi simţi gura şi limba foarte uscate. De asemenea, alte simptome cu care te poţi confrunta sunt: senzaţia de ameţeală şi slăbiciune, precum şi o uşoară stare de confuzie, pierderea echilibrului şi dezorientarea. Ca să-ţi revii trebuie să stai într-o încăpere răcoroasă şi să bei o soluţie cu săruri de rehidratare.

De la căldura prea mare pot să apară reacţii alergice pe piele
Aceste erupţii cutanate apare adesea când umiditatea este foarte ridicată şi transpiraţia este atât de abundentă încât glandele sudoripare se blochează. Când porii nu pot să elimine transpiraţia, pot să apară mici bubiţe pe piele, în special în zona axilelor, pe gât, umeri, sub sâni şi în general în pliurile pielii. Poţi să previi sau să tratezi aceste reacţii cutanate dacă porţi haine lejere, vaporoase şi dim materiale care au o putere mare de absorţie, cum ar fi bumbacul.

Comentarii

loading...