15.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăLifestyleCe program îi facem copilului în vacanța de vară?

Ce program îi facem copilului în vacanța de vară?

Însă, dacă nu le oferi copiilor suficiente activități fizice, educaționale și de socializare, se vor plictisi și își vor pierde interesul de a învăța. Este important să descopere zilnic lucruri noi. Își vor dezvolta imaginația și vor învăța să facă față provocărilor doar prin activități zilnice, joc și explorare.

 

Pentru a evita să stea în fața ecranelor toată ziua, încearcă să îi stabilești copilului un program diversificat pentru a putea face tot ceea ce îi place și în același timp să învețe zilnic ceva nou.

 

Iată ce poate cuprinde programul:

 

1. Dacă ai posibilitatea, lasă-l pe copil să petreacă măcar o parte din vacanță la țară, la bunici. Vacanțele la țară îl vor face să uite de existența ecranelor. Va descoperi natura și animalele, va avea o rutină sănătoasă, responsabilități în gospodărie și nu în ultimul rând, va avea parte de aventuri alături de prietenii de acolo. Dacă nu aveți o astfel de locație, mergeți măcar câteva zile într-o vacanță la o pensiune agroturistică pentru a descoperi tradițiile românești și viața de la țară.

2. Înscrie-l la un sport de vară, în aer liber, învață-l să descopere universul cărților la umbra unui copac și ieșiți zilnic în natură. Plimbați-vă cu bicicleta, jucați-vă, explorați locuri noi și bucurați-vă de fiecare zi de vacanță.

Dacă în timpul zilei este foarte cald, ieșiți seara în parcul din apropiere și lasă-l să-și facă noi prieteni, să socializeze. Împreună, vor învăța jocuri noi și vor avea parte de diverse situații care îi vor ajuta să se dezvolte. Nu îl lăsa nesupravegheat. Profită de aceste momente pentru a te relaxa.

3. Pentru că are mai mult timp la dispoziție în această perioadă, roagă copilul să vă ajute la treburile casnice. În funcție de vârstă, implică-l în diverse activități. Poate să hrănească animalul de companie, să ude florile sau grădina sau să își așeze jucăriile. În funcție de preferințe, îl poți ruga să te ajute la reparatul bicicletei sau să construiți împreună o căsuță pentru păsări, să gătiți împreună  sau să plantați legume. Va fi încântat să îți fie de ajutor și va învăța foarte multe lucruri noi.

4. Pentru a nu interzice de tot ecranele, în timpul zilei, când este foarte cald afară și nu are ce face, îl poți lăsa se uite la un documentar sau să exploreze universul pe un tv smart.

5. Faceți picnicuri și admirați vietățile și păsările din jurul vostru. Discutați despre fiecare plantă sau ciupercă interesantă găsiți, documentați-vă împreună și descoperiți oriunde sunteți, lucruri interesante. Aceste activități îl va ajuta să își dezvolte curiozitatea și dorința de a cerceta.

 

 

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă