9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăLifestyleCe corpuri de iluminat să îți pui în casă

Ce corpuri de iluminat să îți pui în casă

Probabil că și tu de fiecare dată când ajung acasă, te-ai simțit super relaxat și eliberat, mai ales dacă ai avut o zi super plină și stresantă. Acasă înseamnă spațiul tău, micul tău cuib de relaxare, iar pentru a putea să-l numești așa trebuie să îți pui amprenta asupra acestui spațiu. Fie schimbi o masă, o canapea, vopsești pereții sau schimbi corpurile de iluminat.

Deși ai crede că iluminatul casei tale nu-i important, imaginează-ți o casă unde lumina e albă peste tot. Doar ca acasă nu te-ai simți. Tocmai de-asta trebuie să te ocupi și de iluminatul casei tale. În ultimii ani, oamenii au început să își dea seama cât de importantă este amenajarea corectă a locuinței, doar că adesea, iluminatul e uitat sau pus pe ultimul loc în topul priorităților.

Tocmai de-asta, în articolul de azi vorbim despre corpurile de iluminat, cum să faci minuni doar cu un iluminat ieftin, cum și ce fel de iluminat să alegi în funcție de cameră, dar și altele. Așa că, dacă citești articolul ăsta dintr-o cameră cu o lumină pe care ai vrea să o schimbi, citește-l până la final.

Cea mai bună variantă când vine vorba de ilumiantul ieftin

Probabil că și tu te-ai uitat pe factura de la lumină și ai rămas puțin mirat de preț. Până la urmă, fiecare se confruntă cu creșteri ale cheltuielilor, așa că trebuie să vezi cum și unde poți să mai economisești. În cazul altor lucruri, nu îți putem da un sfat concret, dar în ceea ce privește iluminatul casei, ai putea apela la iluminatul ieftin pentru a-ți reduce factura la lumină. Și când spunem iluminat ieftin, asta nu înseamnă de proastă calitate, ci care folosește mai puțină energie electrică pentru a funcționa. Și varianta pentru un iluminat ieftin și bun sunt corpurile de ilumiant LED.

Însă, de ce să le alegi? În primul rând, folosind mai puțină energie electrică, te ajută să mai salvezi niște bani la factura de electricitate. În al doilea rând, au o durată de viață mult mai mare, comaprativ cu becurile clasice.

Mai multe tipuri de LED

Majoritatea oamenilor au înlocuit becurile clasice cu cele de tip LED, iar motivele pentru asta le-am menționat mai sus. Totuși, un aspect important în alegerea becurilor LED este tipul de lumină pe care îl produc. Un bec LED obișnuit generează trei tipuri distincte de lumină:

Lumina rece este o lumină albă, potrivită pentru încăperi mai complexe și cu nuanțe de alb și negru. Acest tip de lumină este adesea ales pentru bucătărie sau baie.

Lumina caldă este caracterizată prin nuanțe mai accentuate de portocaliu și galben și este potrivită pentru spațiile de relaxare. Este adesea preferată în dormitor sau în sufragerie.

Lumina neutră e o combinație a celor două tipuri menționate mai sus. În plus, este o alegere potrivită pentru orice încăpere din casă.

Cum să-ți alegi tipul de lumină pentru cele mai frecventate camere

Pe piață se regăsesc o mulțime de corpuri de iluminat, în tot felul de modele, astfel încât să se potrivească cu toate stilurilurile de amenajare.

Dacă vrei o sufragerie elegantă, poți alege un candelabru pentru a adăuga un aer mai rafinat încăperii. Totuși, dacă ești fan al stilului mai modern sau industrial, o lustră pentru sufragerie fabricată din metal, cu lumină caldă sau neutră, poate fi o opțiune potrivită. Și dimensiunea sufrageriei este un factor crucial în luarea deciziei. Dacă ai un living cu tavan înalt, optează pentru o lustră cu un fir mai lung. În schimb, dacă tavanul este la o înălțime standard, o alternativă fără fir ar putea fi mai potrivită.

A doua cea mai frecventată cameră este dormitorul, locul în care îți reîncarci bateriile. Poate mai citești o carte, vezi un film sau mai răspunzi la mailuri înainte de culcare. Pentru toate astea ai nevoie de lumina potrivită. Și în cazul dormitorului, o lustră cu lumină caldă sau neutră este potrivită.  Totuși, dacă nu vrei atât de multă lumină în dormitor, poți apela la o veioză. Poate că vrei să termin capitolul din cartea aia pe care nu mai poți s-o lași din mână, dar partenerul s-a culcat. Și în cazul ăsta poți să alegi o veioză.

Cum să te folosești de iluminat pentru a crea o atmosferă

Dacă vrei să creezi puțină atmosferă în camere, poți apela la niște plăcuțe Nanoleaf. Ele sunt LED și le conectezi între ele, iar ele luminează în diferite culori. Poți să le pui în dormitor sau unde ai biroul de lucru. Totuși, dacă vrei să ai o anumită atmosferă și în sufragerie, poate să dai o petrecere cu prietenii sau altceva, poți să te orientezi către un aparat de ilumiant cu laser . Că doar nu poți să înlocuiești lustra cu o bilă de disco. Doar bagi aparatul cu laser în priză și o să ai diferite modele și culori care să îți lumineze camera.

Cele mai citite

Românii, tot mai împovărați din cauza ratelor. Ce spune BNR

Creditele bancare sunt tot mai scumpe și tot mai puțini români își permit să ia noi credite. Sunt mulți români care au deja contractate...

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD - PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.Tot astăzi este anunţată...

DAN Air infirmă că este insolvență

În urma unor zvonuri privind insolvența companiei Dan Air a infirmat aceste informații într-un comunicat transmis R.L. ,,DAN AIR NU este în stare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă