Ce caută turiștii străini în Republica Moldova

Republica Moldova a fost inclusă de către publicațiile internaționale New York Times și Lonely Planet în top 10 destinații turistice

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.12.2019 - 16:37

Republica Moldova a pregătit pentru sezonul de iarnă 2019-2020 o ofertă axată pe turismul rural, oenoturism și experiențe culinare de neuitat.

În 2018, Republica Moldova a fost vizitată de 160.000 de turiști veniți din Germania, Polonia, Italia, Marea Britanie, S.U.A și România.

"Dacă anul trecut, peste 44.000 de turiști români au trecut Prutul pentru a descoperi farmecul Republicii Moldova, în sezonul 2019-2020 reprezentanții Asociației Naționale de Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) se așteaptă la o creștere cu 15% a numărului acestora. Oferta Moldovei pentru vacanța de iarnă este diversă, fiind concepută pentru a fi atât pe placul celor care preferă activitățile în aer liber, cât și pentru cei care sunt adepții produselor culinare autentice în perfectă armonie cu vinurile de calitate pe care le pot degusta la crame", informează un comunicat de presă.

,,Oferta noastră pentru sărbătorile de iarnă, dar și pentru sezonul rece, este vastă și îl transpune pe vizitator într-un spațiu unde tradițiile sunt păstrate vii. Ne dorim să le arătăm oaspeților noștri ce înseamnă ospitalitatea și autenticitatea basarabeană, să îi facem să își aducă aminte de sărbătorile de iarnă petrecute la bunici, de mirosul de cozonac proaspăt și prăjituri. Tocmai de aceea, la majoritatea pensiunilor se organizează cursuri de gătit sarmale, colțunași, plăcinte și cornulețe cu dulceață. La crame, pe lângă vizitele standard și degustările de vinuri, în perioada de iarnă, turiștii vor avea un program divers de evenimente muzicale, tururi cu bicicleta sau competiții sportive în galeriile subterane, unice în lume. Moldova este o destinație care trebuie descoperită și savurată pe îndelete, cu zone interesante, fiecare cu specificul său, dar care au un numitor comun: dorința de a valorifica potențialul turistic și de a ne poziționa ca o destinație atractivă și autentică pentru vecinii noștri, cei mai apropiați oaspeți”, a declarat Natalia Țurcanu, director executiv ANTRIM.

În Republica Moldova, costul pentru o vacanță de 4 zile care include tururi la crame și cazare la un hotel de 4 stele pornește de la 360 euro, iar pentru cazare la o pensiune rurală  și participarea la diferite cursuri de gătit și activități conexe poate începe de la suma de 240 euro.

Comentarii