2.6 C
Bucharest
Sunday, 26 November 2023
HomeLifestyleCe cărți trebuie să se regăsească în biblioteca unui copil?

Ce cărți trebuie să se regăsească în biblioteca unui copil?

Numeroase studii de specialitate au demonstrat că atunci când le citești copiilor încă de la o vârstă fragedă, îi ajuți să dobândească un obicei extrem de plăcut, dar și util, întrucât lectura contribuie la o dezvoltare intelectuală mult mai rapidă și este cea mai eficientă metodă prin care pot să își îmbunătățească performanțele școlare și să rețină informațiile mai ușor. Printre beneficiile cititului în rândul copiilor se enumeră: dezvoltarea vocabularului, o imaginație mai activă, dezvoltarea creativității, o gândire analitică și dezvoltarea empatiei.

 

            Pentru a crea o bibliotecă a copilului, nu ai nevoie de o investiție fabuloasă, dimpotrivă, tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul unei librării online care oferă reduceri substanțiale, dar și o gamă variată de cărți, de unde poți alege volume deosebite care te vor fascina atât pe tine cât si pe copilul tău.

 

            Când ești un părinte care îi citește copilului constant și îl încurajează și pe acesta să o facă, pe cont propriu, este indicat să îl determini, încă de la primele cărți cumpărate, să-și construiască biblioteca lui personală. Iată care sunt cărțile ce trebuie să se regăsească în biblioteca unui copil:

 

·         Cărți de povești pentru copii

Fie că alegi poveștile clasice sau cele de ficțiune modernă pentru copii, aceste cărți sunt perfecte pentru a fi citite înainte de culcare sau în momentele de relaxare pe care le petreceți împreună. Redescoperă alături de el magia poveștilor pentru copii și bucurați-vă de cărțile care te-au fascinat și pe tine în copilărie. 

 

·         Cărți cu ilustrații

Copiii învață în primul rând vizual așa că acest tip de cărți sunt recomandate și celor mici dar și celor mai mari. Ilustrațiile vor alunga plictiseala de a sta într-un singur loc și îl vor determina pe cel mic să fie mai atent la ceea ce i se citește. Este fascinant pentru copii să descopere imaginea personajului lor favorit.

 

·         Cărți cu activități amuzante și științifice

Jocuri, activități, experimente și informații interesante ce răspund întrebărilor curioase ale copiilor de toate vârstele. Aceste cărți vă vor ajuta să petreceți timp de calitate împreună, să alungați monotonia unei zile mohorâte și, în același timp, să învățați prin joacă.

 

·         Cărți educative

Aceste cărți îl vor ajuta pe cel mic să descopere lumea înconjurătoare prin imagini captivante, ilustrații sau activități cât mai interesante. La orice vârstă copiii învață în fiecare zi ceva nou și cel mai bine o pot face prin lectură.

 

·         Cărți de colorat

Deși sunt fără text, coloratul este activitatea care îl face pe cel mic să își dezvolte imaginația si creativitatea. Este o activitate pe care o puteți face împreună sau în care se poate implica doar cel mic, atunci când obligațiile vieții de adult te țin ocupat. 

            Este foarte util să oferi copilului tău șansa să aibă propria sa bibliotecă deoarece acest lucru îl va determina să fie mai responsabil, îl va face să îndrăgească să citească și îl va determina să aiba grijă de cărțile sale. Oferindu-i acestuia un spațiu doar pentru cărțile sale, va avea întotdeauna multe opțiuni din care să aleagă atunci când va dori să citească și fiecare nouă carte adaugată în propria bibliotecă va fi un moment ce îi va influența pozitiv educația.

Cele mai citite

USR: “Direcţia din ANAF condusă de Ionuţ Mişa doar mimează lupta cu evaziunea”

Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), care funcţionează în cadrul ANAF, este "total ineficientă" şi "doar mimează" lupta cu evaziunea fiscală, susţine...

Salariile din Educație vor crește de la 1 ianuarie, poate cu 20 la sută

Salariile cadrelor didactice vor fi mărite pe parcursul anului 2024 iar prima dintre aceste majorări va intra în vigoare la data de 1 ianuarie...

Florentin Pera s-a decis! Cu ce lot merge România la Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Florentin Pera, a anunţat lotul de 18 jucătoare pentru Campionatul Mondial, care va avea loc în...
Ultima oră
Pe aceeași temă