11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleCât de convenabilă este cazarea în regim hotelier în funcție de tipul...

Cât de convenabilă este cazarea în regim hotelier în funcție de tipul de vacanță

În perioada verii freamătul este mai degrabă legat de vacanță și de organizarea acestui timp, pentru unii fiind chiar singura ocazie de peste an de a se bucura de un concediu mai lung. Secretul constă de fiecare dată în a alege o locație încă nevizitată și o cazare pe măsură.

În general, pachetele turistice includ și transportul și cazarea, aceasta din urmă fiind despre clasica variantă de cameră de hotel. Totuși, datorită unor abordări mai moderne, sunt șanse ca cei care își asumă cazarea pe cont propriu să aibă mai mult de câștigat. Este vorba despre cazarea în regim hotelier, cea care îmbină avantaje de la două metode – regimul hotelier și unul ceva mai libertin, al închirierii clasice.

Ce presupune cazarea în regim hotelier

Metoda nu este nicidecum una nouă, însă ce-i drept ceva mai puțin răspândită. În general, în marile orașe se întâlnesc agenții care oferă  cazare in regim hotelier sau în zone turistice, la mare sau la munte. Metoda se referă la a locui într-un apartament sau garsonieră, cu toate facilitățile incluse, cu toate dotările necesare precum într-o locuință complet dotată și mobilată. Acestea sunt în blocuri noi, în zone bine cotate.

Acest serviciu presupune un mix de avantaje. Pe de-o parte este vorba de seriozitatea și profesionalism așa cum se întâmplă în unități de cazare precum hoteluri. Pe de altă parte este vorba de mai multă flexibilitate, intimitate, o abordare mai personală, ce permite un tip de cazare ce se apropie mai mult de ideea de cămin. Deși nicăieri nu este ca acasă, în încercarea de a compensa, orice oaspete va aprecia cazarea ce dispune de toate cele necesare și nu trebuie luate de acasă.

Comparativ chiar și din punct de vedere al prețurilor, cazarea în regim hotelier este mai avantajoasă decât orice altă metodă. Asta pentru că sumele pot fi mai mici dacă numărul de nopți crește, pentru că este vorba de o locuință complet mobilată, cu electrocasnice, inclusiv cosmetice hoteliere.

Cazarea în regim hotelier în funcție de tipul de vacanță

În zone urbane, city break de ce nu – o astfel de experiență practic strigă după tot ce este autentic. În acest caz cazarea în regim hotelier este o recomandare. Îți permite să savurezi mai mult din stilul de viață al localnicilor, cu tot ce înseamnă regimul alimentar, modul de desfășurare al programului zilnic. Mănânci local, stai printre ei ca un veritabil locatar, nu te simți ca un oaspete.

Atunci când mergi la mare sau la munte – și în acest caz se poate spune că oferta ce vine de la o agenție precum cazareregimhotelier.ro este convenabilă. Poate fi vorba de un grup de prieteni ce împart cazarea. Unele apartamente dispun și de loc de dormit în camera de zi, dispunând de canapea extensibilă spre exemplu. Pot fi alese de asemenea apartamente cu număr de camere conform cu numărul de cupluri, de până la 4 camere.

În plus, pot fi scutiți de cheltuieli inutile, există confort sporit și libertatea de a se simți și manifesta precum acasă. Cei care își doresc pot găti, fără să se limiteze de un program anume sau de ale persoane ce au acces la bucătărie – așa cum se întâmplă în unele cazuri cu ofertele de cazare în pensiuni spre exemplu.

Cazarea în regim hotelier în viziunea românilor

Suntem codași și de această dată. O analiză în rândul europenilor arată că genul acesta de cazare, în regim hotelier, este un competitor serios față de hoteluri. Ba mai mult decât atât, hotelurile sunt în mare parte scumpe și tot mai mult asociate cu serviciile de cazare mai pretențioase.

În viziunea românilor acest tip de cazare este un experiment. Dacă experiența se dovedește a fi avantajoasă, oaspeții sunt dispuși să mai încerce o dată. Desigur, depinde și de opțiunile pe care le au pentru acum agențiile de profil nu sunt în număr mare, astfel că acoperă o mică parte din ce înseamnă publicul turiștilor.

Oferte interesante și mai ales variate în ceea ce privește acest tip de cazare oferă cazaregimhotelier.ro pentru cei care ajung în capitală. Pentru început, locațiile pot fi descoperite în galeria online, dar poate fi făcută și rezervarea imediat după. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă