19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăLifestyleCartile de dezvoltare personala. O calatorie fascinanta, fara sfarsit

Cartile de dezvoltare personala. O calatorie fascinanta, fara sfarsit

Cand incepi sa descoperi avantajele investirii in dezvoltarea personala, vei constata ca nu mai este cale de intoarcere, vei vrea sa continui. Dezvoltarea personala in sine schimba modul in care iti traiesti viata – iti vei dori mereu sa fii mai bun. Iti permite sa evoluezi, sa te bucuri de fiecare clipa prezenta, oferindu-ti sentimentul  de bunastare si fericire, ca apoi sa reusesti sa atingi potentialul maxim.

Incepi o calatorie nesfarsita, fara destinatie finala. Rezultatele acestei calatorii sunt importante, dar aspectul care este cel mai important este calatoria in sine. De fiecare data, cu totii avem acele momente in care ne straduim sa facem mai bine, sa fim mai buni. Este atat de simplu sa schimbi ceva in tine, sa fii mai punctual, sa schimbi ceva in comportamentul tau general, in atitudinea ta. Uneori poti avea sentimentul ca aceasta calatorie nu iti ofera rezultate imediate, vizibile. E ca si cum nimic nu se imbunatateste, urmand inevitabil sa te intrebi „Ce rost are?”

Principalul tau obiectiv este sa te dezvolti personal. Fa-ti propria „declaratie de misiune” si de scop al vietii. Investeste in tine si asa vei afla ce iti doresti de la viata si care sunt valorile si credintele tale. O calatorie care te va modela, te va ajuta sa fii mai contient de tine insuti, sa intorci privirea si catre tine, catre interiorul tau. Schimbarea care trebuie sa vina din interior si mai putin din exterior, propriile tale experiente filtrate de propriile valori si credinte.

Poti alege cum vrei sa te dezvolti pentru a atinge aceste obiective. Asta te va motiva, deoarece iti va oferi un punct de plecare. De exemplu, daca doresti sa ii ajuti pe ceilalti, empatia poate fi o abilitate buna pentru a incepe sa te dezvolti in acest sens. Descopera fericirea. Intelegandu-te pe tine insuti, vei putea sa te apreciezi mai mult. Vei reusi sa iti descoperi punctelor tale slabe si sa te simti mandru de punctele tale forte pe care le vei valorifica. Vei descoperi ca slabiciunile nu sunt un lucru negativ; ele iti arata, mai degraba, sa descoperi constiinta de sine. Vei privi inapoi si vei observa cat de mult ai avansat intr-un timp scurt si cat de mult te-ai schimbat.

Alege sa fii ghidat in calatoria ta de cei care au experimentat aceasta etapa, citeste carti de dezvoltare personala. Cand vei incepe sa te dezvolti pe tine insuti, asta va deschide usile catre numeroase oportunitati. Atunci cand te straduiesti sa fii mai bun, sa iesi din zona ta confort, cand cauti noi oportunitati iti poate crea un sentiment de teama, teama de necunoscut, care nu trebuie sa iti dea emotii, trebuie sa te motiveze sa mergi mai departe in drumul tau. Schimbarea este inevitabila, poti lucra prin schimbare. Si daca drumul nu este mereu lin, nu uita: cand viata iti da lamai, fa-ti o limonada. Te vei simti mult mai increzator in tine si vei putea sa-i lasi pe oameni sa te vada asa cum esti.

Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

VIDEO. Flacăra olimpică a ajuns pe mare în Franța

Flacăra olimpică a ajuns astăzi, la bordul velierului cu trei catarge Belem, în largul coastei Marsiliei, unde va debarca în cursul serii, aşteptată de...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...
Ultima oră
Pe aceeași temă