Foto: Arhivă

Bursă de studii de 10.000 de euro pentru un tânăr care vrea să devină specialist în vinuri

Festivalul Ro-Wine (International Wine Festival of Romania) va oferi o bursă de studiu de 10.000 de euro pentru a încuraja un tânăr să îşi creeze o carieră în domeniul vinurilor, informează, miercuri, Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.05.2019 - 22:18

Persoanele cu vârste până în 30 de ani pot să aplice pentru o bursă în valoare de 10.000 de euro, care presupune plecarea timp de șase săptămâni în Italia, la compania parteneră a festivalului din România.

„Bursa este oferită de către Ro-Wine şi este în parteneriat cu Giotto Consulting, care este una dintre cele mai importante companii de consultanţă din Italia, care se ocupă de cercetare, formare resurse umane şi consultanţă pentru aproape 60 de producători din întreaga lume. Persoana care va câştiga bursa va învăţa despre vinificare, despre cum să aleagă vinul pentru învechire, va avea posibilitatea să înveţe despre spumantizare, pentru că Giotto Consulting este în inima celei mai importante zone din punct de vedere a producţiei de spumante din Italia”, a declarat Marinela Ardelean, expert în vinuri şi preşedinte al Festivalului Ro-Wine.

La ediția 2018 a Festivalului participă 50 de producători şi peste 250 de vinuri de o calitate superioară. Din cei 50 de producători care vor fi prezenţi la festival, 16 sunt din România, 4 din Republica Moldova, iar restul alte regiuni ale lumii, inclusiv din Portugalia, Noua Zeelandă și America.

Preţul unui bilet standard este de 50 lei, dar persoanele care îşi doresc o experienţă completă în lumea vinului - care include si degustări unice a unora dintre cele mai exclusiviste etichete - pot opta pentru biletul VIP, în valoare de 400 lei.

 

Comentarii