19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleBeautyȘtiai că toate produsele cosmetice din UE trebuie să fie Notificate CPNP?

Știai că toate produsele cosmetice din UE trebuie să fie Notificate CPNP?

Produsele cosmetice care sunt comercializate în UE trebuie să fie toate notificate CPNP, inclusiv toate produse din gama oje semipermanente. Pentru fiecare produs cosmetic trebuie să fie intocmit un dosar SAAS care să fie întocmit de persoane autorizate, care vor trebui să răspundă penal în cazul în care declară in fals. În aceste dosare vor fi prezentate toate substanţele din care sunt compuse produsele. Din pcate, cele mai multe produse din gamă de oja semipermanenta, gel UV sau alte astfel de produse pentru unghii din România nu au o astfel de notificare CPNP.

Riscurile utilizarii produselor care nu sunt notificate CPNP – sănătatea manichiuristei

Manichiuristele care utilizează produse ce nu au notificarea CPNP risca să utilizeze produse care pot să conţină substanţe interzise. Acestea pot dăuna sănătăţii umane şi pot fi cancerigene. Prin procesul de pilire, praful poate fi împrăştiat în cameră şi poate să fie inhalat de manichiurista. Praful care rezultă din pilire poate sta în aer până la 48 de ore şi în tot acest timp poate fi inspirat de cliente şi de manichiurista. În cazul în care clientele suferă mai puţin din cauza inhalării prafului cu potenţial periculos, manichiurista va fi expusă foarte mult timp pentru că rămâne în salon minim 8 ore pe zi. Produsele din magazinul online Hotnails sunt notificate CPNP şi pot fi utilizate în siguranţă.

Avantajele utilizării produselor primer, oja semipermenanta, gel UV, top coat Notificat CPNP

Există mai multe avantaje ale utilizării produselor care sunt notificate CPNP, inclusiv a celor din categoria oja semi. În primul rând, se pune accentul pe sănătatea manichiuristelor, utilizând produse care nu au în compoziţie substanţe cu potenţial periculos.

De asemenea, se va utiliza un produs care este conform cu Standardele Europene, prin respectarea legislatiei europene. Fiecare produs are un dosar în care sunt anexate certificatele de analiza COA, rapoartele de siguranţă, fişele de siguranţă şi toate celelalte certificări necesare.

Lipsa reclamaţiilor datorate calităţii produselor comsetice este de asemenea un mare avantaj. O clientă nemulţumită poate denunţa la ANPC utilizarea produselor neconforme.  Produsele pentru manichiură semipermanenta sunt şi ele foarte importante şi trebuie să fie alese tot din categoria celor atestate CPNP.

Dezavantajele utilizării produselor care sunt notificate CPNP

Există riscul ca produsele care sunt autorizate CPNP să aibă o pigmentare mai puţin bună decât a celor care conţin substanţe toxice, deoarce coloranţii sunt mai blânzi. Preţul produselor CPNP este puţin mai mare decât în cazul gelurilor şi a ojelor semipermanente.

Sugestii pentru manichiuriste

Este recomandat să fie folosite doar oje semipermanente sau geluri UV care sunt notificate CPNP, ţinând cont de garanţia că toate acele produse nu pot afecta sănătatea în cazul în care sunt corect aplicate.

Este ideal să fie utilizate aspiratoare praf unghii care să aspire o cantitate cât mai mare de praf care să fie generată în urma pilirii unghiilor. Se recomandă utilizarea unei măşti de praf şi a unor mănuşi care să fie de unică folosinţă atunci când sunt pilite unghiile. De asemenea se recomandă să fie solicitat distribuitorilor sau magazinelor numărul de înregistrare CPNP pentru toate produsele cosmetic utilizate, pentru că în cazul unui control efectuat de autorităţi să poată fi prezentate aceste documente.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...
Ultima oră
Pe aceeași temă