1.8 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
AcasăLifestyleBeautyReguli de bază: particularitățile unui machiaj echilibrat

Reguli de bază: particularitățile unui machiaj echilibrat

Toate tipurile de machiaj sunt divizate în cele de “zi” și de “seară”. O categorie separată este make-up-ul artistic de podium, care experimentează diverse idei neobișnuite.

Machiajul trebuie ales în conformitate cu stilul vestimentar, stare sau evenimentul la care urmează să mergeți! Și, de asemenea, trebuie să acordați o atenție suplimentară  modului în care această  tehnică se potrivește trăsăturilor distincte ale feței.

Machiajul ochilor- particularități specifice

Potrivit sondajelor, primul lucru la care mulți bărbați acordă atenție atunci când întâlnesc o femeie sunt ochii. De aceea machiajul pleoapelor https://makeup.ro/categorys/419835/ ocupă un loc special în crearea unei imagini.

Una dintre regulile principale pentru aplicarea make-up-ului este să țineți cont de culoarea irisului. De exemplu, atunci când efectuați un machiaj pentru ochii verzi, este mai bine să folosiți diverse farduri în tonuri de roșu, cupru sau mov. Iar pentru ochii albaștri sunt potrivite nuanțele de – piersică, maro și auriu. Pe când femeile cu ochi căprui pot alege aproape orice culoare pentru completarea imaginii.

De asemenea, ar trebui să țineți cont și de forma ochilor.

Deci, machiajul pentru ochi rotunzi se realizează în conformitate cu următorul principiu- partea exterioară a pleoapei este accentuată, iar tehnica pentru mărirea vizuală a ochilor înguști se efectuează contrar – umbrirea este realizată pe diagonală.

Machiajul buzelor – caracteristici distincte

Buzele sunt al doilea accent cel mai important în procesul de creare a unui machiaj. Iar dacă forma acestora este departe de a fi perfectă, machiajul este unul dintre cele mai simple moduri de a o modifica și accentua. 

De exemplu, pentru a  mări vizual  buzele subțiri, ar trebui să utilizați o bază transparentă cu consistență densă sau un luciu cu particule strălucitoare. Cea mai bună opțiune este acoperirea inițială a buzelor cu un balsam  de ceară, după aplicarea unui  ruj persistent.

Reguli de bază:

-Înainte de a începe machiajul, trebuie să vă curățați pielea de toate impuritățile.

-Machiajul trebuie realizat în condiții de iluminare bună.

-Utilizați propriul accesoriu (pensulă, burete)pentru fiecare compoziție și produs.

Etapele de aplicare a machiajului:

  • Curățați tenul;
  • Aplicați baza de machiaj;
  • Utilizați un fond de ten sau corector pentru mascarea tuturor imperfecțiunilor;
  • Accentuați trăsăturile distincte al feței: pomeții, nasul și bărbie cu ajutorul unui sculptor, fard de obraz sau  pudră;
  • Accentuați forma naturală a sprâncenelor;
  • Aplicați fardurile de ochi, după care utilizați un creion de ochi sau eyeliner (în cazul în care intenționați să trasați săgeți);
  • Utilizați un rimelul pentru volum;
  • Conturați buzele, apoi aplicați  ruj sau luciu.

Dacă veți respecta toate aceste recomandări cu siguranță veți obține un machiaj impecabil. Nu ezitați să experimentați pentru frumusețea nu are limite!

Cele mai citite

Dosarul Belina. Pedepsele cerute de procurori în acest caz

Astăzi au avut loc ultimele audieri în dosarul Belina, la Tribunalul București, iar procurorii au cerut pedepse medii pentru toți inculpații. Principala vizată este...

Teste COVID în școli – încă o glumă proastă. Kit-uri cu mesajul: Poftă bună! FOTO

Testele COVID antigen, pe bază de salivă, pentru elevi și angajații din învățământ au ajuns în școli. Se pare că firmele care au fost desemnate...

Covid, bilanț provizoriu, 25 ianuarie. Un nou record îmbolnăviri!

Covid, bilanț provizoriu, 25 ianuarie. Autoritățile au anunțat un număr record de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID, înregistrate în ultimele 24 de ore...
Ultima oră
Pe aceeași temă