14.4 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăLifestyleBeautyÎngrijire minimalistă: care sunt produsele cosmetice și de machiaj ce nu trebuie...

Îngrijire minimalistă: care sunt produsele cosmetice și de machiaj ce nu trebuie să-ți lipsească din arsenal în 2023

Multe femei se confruntă cu situația în care au adunat prea multe produse cosmetice și de machiaj, însă nu le folosesc pe toate destul de frecvent, iar acestea ajung abandonate pe fundul unui sertar. Începutul noului an poate să fie un moment bun să-ți schimbi rutina de înfrumusețare, să faci un bilanț și, poate, să abordezi chestiunea îngrijirii minimaliste, dar de cea mai bună calitate. Iată mai jos care sunt produsele cosmetice și de machiaj care nu trebuie să-ți lipsească din arsenalul de înfrumusețare anul acesta.

Ce este rutina de îngrijire minimalistă

Minimalism înseamnă să reduci la ceea ce este esențial, punând accentul pe calitate și nu pe cantitate. Nu numai că vei avea de câștigat în ceea ce privește rutina de îngrijire, pentru că vei putea folosi produse de o calitate mai mare, ci vei da dovadă de respect și față de mediu. De altfel, minimalismul poate să se extindă și în celelalte domenii ale vieții, devenind o adevărată filosofie după care să te ghidezi.

În ceea ce privește rutina de îngrijire personală, poți începe prin a  sorta produsele pe care le ai în casă. Scapă de cele inutile, pe care le folosești foarte rar sau deloc ori care au expirat și de cele care conțin prea multe ingrediente chimice. Asigură-te că produsele pe care le păstrezi se potrivesc cu adevărat tipului tău de piele și sunt de cea mai bună calitate, așa cum sunt cosmetice Rituals.

Definește clar ce înseamnă îngrijire minimalistă pentru tine

Este recomandat ca rutina de îngrijire și de înfrumusețare să fie una personalizată. Ia în calcul factori precum stilul tău de viață și starea de sănătate generală și a pielii. Găsește acel minimum pe care îl consideri necesar pentru a avea o piele sănătoasă, a-ți simplifica viața, a economisi timp și a te simți bine. Este recomandat ca rutina de îngrijire zilnică să includă un produs de curățare și demachiere a tenului și creme de zi și de noapte adaptate tipului de piele și specificităților acesteia – uscăciune, riduri, pete, sensibilitate pronunțată, acnee. Apoi, în funcție de preferințe, poți să adaugi în trusa de îngrijire măști, produse de peeling și un ser adaptat tenului. 

În ceea ce privește produsele de machiaj, gândește-te care sunt gesturile de care ai nevoie zilnic pentru a te simți frumoasă, de exemplu, un fond de ten Estée Lauder double wear, un fard de obraz care va da strălucire chipului, un rimel și un eyeliner ce îți vor pune ochii în evidență, un ruj sau un gloss perfect adaptat stilului tău. Dacă nu te pricepi foarte bine la machiaj, poți cere sfatul unui specialist, care te poate ajuta inclusiv în alegerea unor produse de calitate, potrivite tipului tău de ten și care respectă perfect nevoile și așteptările tale. 

Care sunt cele mai importante beneficii ale îngrijirii minimaliste

Cel mai important beneficiu ține de sănătatea pielii tale. Unele ingrediente prezente în produsele cosmetice sunt perturbatori endocrini, respectiv pot modifica modul în care funcționează hormonii, ceea ce nu este foarte sănătos. În plus, excesul zilnic de produse cosmetice poate să afecteze pielea.

Un alt beneficiu este cel vizând mediul: dacă vei consuma mai puțin, vei produce un minimum sau chiar zero deșeuri. Dacă vei favoriza produse sănătoase, eventual locale, în ambalaje ecologice, vei contribui la sănătatea planetei, prin reducerea transportului, a consumului de plastic și a utilizării produselor toxice.

Nu în ultimul rând, mai puține produse înseamnă cheltuieli mai mici, deci economii în bugetul personal. 

În concluzie, o rutină minimalistă de îngrijire și înfrumusețare zilnică implică folosirea unei cantități reduse la esențial de produse, de cea mai bună calitate. Dacă vrei să adopți acest obicei, va trebui să fii atentă la compoziția produselor tale, să eviți perturbatorii endocrini și alte ingrediente toxice și să favorizezi produsele cât mai naturale, bio, dar nu numai.

(Sursa foto: Freepik)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă