15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleBeautyCât costă să-ți pui Botox?

Cât costă să-ți pui Botox?

Multe persoane sunt tentate să vâneze oferte cât mai accesibile pentru Botox, din simpla idee de a găsi alternative mai atractive ca și cost pentru cel mai eficient tratament pentru riduri. Cu toate acestea, înainte de a alege o ofertă ținând cont doar cel mai mic preț la toxină botulinică, nu trebuie să uiți că este vorba despre o procedură medicală.

Prețul Botoxului este determinat în principal de trei factori: experiența și profesionalismul medicului, costul unei unități de Botox sau zona tratată, dar și politica de prețuri adoptată de clinica sau cabinetul medical unde alegi să-ți faci procedura. Multe clinici își stabilesc prețul în funcție de câte unități de toxină botulinică ai nevoie, de numărul de zone sau de un mix între cele două, așa cum se întâmplă în clinicile Doctor SKiN.

Pentru necunoscători, injecțiile cu Botox pot fi folosite pentru a netezi ridurile din treimea superioară a feței, mai exact ridurile de pe frunte și cele din jurul ochilor, inclusiv “ridurile laba gâștii”. De asemenea, se mai folosește Botox pentru liftingul gâtului, pentru a subția fața prin procedura slimming face, pentru hiperhidroză (transpirație excesivă) sau pentru a corecta zâmbetul gingival. În versiunea  MicroBotox sau MesoBotox, se utilizează cu succes pentru ridurile de sub ochi, pori dilatați și ten gras.

Indiferent de preț, asigură-te că alegi un medic specializat în injectări și că substanța folosită este sigură, certificată și de proveniență controlată.

Doar un medic înțelege anatomia feței și modul în care tratamentul cu Botox poate complimenta structura osoasă și musculară a feței tale. O persoană fără pregătire corespunzătoare nu va ști care sunt condițiile optime de păstrare pentru toxina botulinică și nici să aleagă doza potrivită pentru nevoile tale. Altfel, va folosi Botox într-o doză prea mare, prea mică sau o una diluată incorect.

Oricare dintre aceste posibilități crește șansele pacientului de a avea un tratament nesigur și/sau ineficient, riscul de evenimente adverse precum pleoapele sau sprâncene căzute, asimetrii, efectul de “frozen face” ș.a.m.d. Spre deosebire de Acidul Hialuronic, care poate fi dizolvat cu o enzimă, efectele Botoxului nu pot fi inversate cu ușurință.

Este normal ca un produs aprobat să aibă un preț mai mare față de unul contrafăcut, dar nicio ofertă nu merită să-ți pui sănătatea în pericol! Piața din România a fost invadată în ultima perioadă de formule de Botox din China, aduse prin Coreea, care se bazează pe toxină botulinică sintetică. Acestea au o remanența mai lungă, dar vin la pachet cu efecte adverse foarte grave.

Ce formule de Botox sunt sigure și ce preț au?

În România sunt autorizate următoarele produse pe bază de toxină botulinică: Dysport, Vistabel (Botox), Xeomin, Letybo și Bocouture. Toate sunt fabricate de producători diferiți, ceea ce duce la costuri, potențe și formule diferite. În timp ce ingredientul activ din fiecare produs este toxina botulinică de tip A, unele prezintă și amestecuri de proteine care pot afecta difuzia și eficacitatea tratamentului. Aceste detalii reprezintă un motiv în plus să cauți un medic care știe ce să facă diferența între produse similare pe bază de Botox. Dozajul este diferit pentru fiecare dintre formule, iar rezultatele pe care le oferă  diferă, de asemenea, în mod subtil.

De exemplu, Dysport este cea mai bună toxină botulinică și numărul 1 mondial datorită faptului că efectele sale sunt cele mai rezistente în timp. Vistabel, brandul sub care este comercializat Botox în țara noastră, este produsul care se laudă că nu dezvoltă anticorpi pe termen lung și că poți să te bucuri de o față mai tânără și mai întinsă și după 25 de ani de utilizare constantă, în condițiile în care se respectă intervalul minim de injectare de 6 luni de zile.

Mulți medici specialiști în estetică medicală preferă să își aleagă una-două formule de Botox pe care să le folosească, în funcție de rezultatele obținute și de propriile concluzii susținute de studiile clinice care însoțesc produsele.

În clinicile Doctor SKiN, am ales să folosim doar produse din categoria premium, la prețuri prietenoase,  datorită rezultatelor net superioare obținute. Astfel că pacienții noștri se bucură de cel mai mic preț la Botox din București și Ilfov pentru cele mai bune formule de toxină botulinică din lume!

Mai exact, prețul pentru 1 zonă de tratament cu Botox folosind Vistabel, care are o remanența de 3 – 4 luni de zile, dar și cea pentru formula Dysport, care are o remanență de aproximativ 6 luni de zile este de doar 100 de euro, în condițiile în care în alte clinici prețul toxinei botulinice începe de la mult în sus.

În concluzie, înainte de a alege un filler dermic injectabil sau tratamentul cu Botox, indiferent că e Dysport sau Vistabel, ia în considerare că prețul produsului în sine este doar o componentă a costului total. Practic, plătești și pentru un medic specializat în injectări, cu experiență, care să administreze corect toxina botulinică sau Acidul Hialuronic, pentru a obține în siguranță rezultate frumoase, cu aspect natural.

Din acest motiv, vânătoarea de oferte pentru Botox, Acid Hialuronic și alte tratamente estetice și cosmetice nu este recomandată. România are un istoric trist cu povești de groază despre furnizori neinstruiți, fără licență, care au oferit servicii la prețuri mici, dar care au provocat daune greu reparabile pacienților.

Acesta este un motiv esențial pentru care orice tratament estetic trebuie efectuat numai de către un medic, într-o clinică sau un cabinet certificat pentru astfel de proceduri medicale. Nu se injectează Botox sau Acid Hialuronic la coafor sau în apartamente de bloc!

Alte câteva semnale care trebuie să -ți atragă atenția sunt:

▪ un preț la Botox care pare prea bun pentru a fi adevărat;

▪ lipsa de informații din site. Pozele nu sunt neapărat concludente și mulți escroci și-au manipulat pacienții prezentând poze înainte și după care nu le aparțineau. Asigură-te că în site ți se oferă suficiente detalii.

▪ numărul și calitatea recenziilor de pe Google și platformele de socializare. Verifică recenziile pozitive, dar și cele negative. Numărul lor este concludent, iar calitatea recenziilor este și ea extrem de importantă. Dacă observi multe recenzii de 5 stele de la conturi cu o singură recenzie, este posibil ca acestea să fie false.

▪ refuzul persoanei care-ți efectuează injectarea de a-ți arăta ambalajul și etichetarea produsului. În cazul în care se întâmplă acest lucru, nu accepta tratamentul și mergi în altă clinică.

▪ un spațiu impropriu, precum un salon de unghii, un coafor sau un apartament de bloc. Există niște standarde minime impuse de DSP și de alte instituții competente, pe care multe spații nu le îndeplinesc, dar care vin în întâmpinarea siguranței pacienților. Indiferent de suma pe care o plătești, nu te mulțumi cu puțin!

▪ ascultă-ți instinctul! Dacă există lucruri care ți se par suspecte, mai bine amâni sau anulezi programarea, decât să ai parte de o experiență potențial dezastruoasă.

De asemenea, merită menționat faptul că, deși „petrecerile cu Botox” au devenit populare și în țara noastră, aceste evenimente nu sunt o modalitate sigură de a primi injecții, decât dacă sunt administrate cu atenție, într-un mediu steril. Iar ceea ce vezi în filmele artistice este departe de realitate, pentru că alcoolul nu este indicat nici înainte nici după tratamentul cu toxină botulinică.

Așadar, prețul Botoxului nu-ți garantează eficacitatea și siguranța tratamentului. De aceea, cea mai bună alegere pe care o poți face este să programezi o consultație la medicul care îți va efectua injecțiile cu toxină botulinică, care-ți poate evolua nevoile și-ți poate poate dezvolta un plan de tratament personalizat. Doar după ce ai primit informațiile necesare și după ce ai pus la punct toate detaliile intervenției tale te poți bucura cu adevărat de minunile tratamentului cu Botox!

Copyright imagini: doctorskin.ro

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă