24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăLifestyleBeautyAcidul hialuronic - Beneficii și mod de utilizare

Acidul hialuronic – Beneficii și mod de utilizare

Ai auzit desigur despre beneficiile pe care le aduce utilizarea acidului hialuronic pentru ten, în special pentru cel matur. Știai însă că este la fel de potrivit atât pentru pielea uscată, cât și pentru cea mixtă sau cu tendință de îngrășare?

Această substanță este cea care asigură pielii hidratare, dar și fermitate și elasticitate prin faptul că stimulează producția de colagen.

Iată ce alte avantaje aduce acidul hialuronic tenului tău, și cum poți beneficia în urma  folosirii acestuia.

Beneficiile pe care le aduce acidul hialuronic pentru ten

Acidul hialuronic este o substanță care există în corpul uman în cantități mari. Acesta are capacitatea de a susține o mare cantitate de apă, având un important rol în a menține țesuturile hidratate. Odată cu înaintarea în vârstă, producția acestuia în organism începe să scadă.

Tehnicile moderne permit însă sintetizarea și obținerea de acid hialuronic, acesta fiind dealtfel utilizat pe scară largă atât în medicină cât și în industria cosmetică.

Iată care sunt principalele beneficii pe care le aduce acidul hialuronic.

●     Hidratează pielea

Având capacitatea de a susține o mare cantitate de apă (aproximativ 6l de apă pentru un singur gram de substanță), acidul hialuronic menține pielea și țesuturile hidratate, asigurând totodată elasticitatea și fermitatea lor.

●     Are proprietăți anti-aging

Foarte multe produse cosmetice, printre care creme sau fiole cu acid hialuronic, au în compoziție această substanță. Ele sunt eficiente în prevenirea efectelor îmbătrânirii tenului datorită faptului că pătrund în straturile profunde ale pielii, și astfel ajută la netezirea și diminuarea eficientă a ridurilor.

●     Previne uscarea pielii

Datorită rolului lor hidratant, cremele aplicate local previn uscarea pielii și o mențin hidratată și strălucitoare.

●     Este util atât pentru tenul uscat, cât și cel gras

Hidratarea insuficientă a pielii este o caracteristică atât a tenului uscat, cât și a celui deshidratat sau gras. Prin faptul că formează un strat protector la suprafața pielii, acidul hialuronic asigură o hidratare corespunzătoare în oricare din aceste situații.

●     Este un puternic antioxidant

Acidul hialuronic acționează ca un puternic antioxidant, având rolul de a proteja pielea împotriva efectelor negative cauzate de radicalii liberi.

●     Cicatrizează leziunile

Prin faptul că ajută la regenerarea pielii, acidul hialuronic accelerează procesul de cicatrizare a leziunilor de la nivel cutanat și calmează inflamațiile.

●     Are efect benefic asupra dermatitei și acneei

Produsele cu acid hialuronic au efect benefic asupra dermatitei și acneei, oferind îngrijire atât tenului uscat cât și a celui gras sau sensibil.

●     Netezește fibra părului și îi redă luciul

Acidul hialuronic are efect benefic asupra părului uscat și deteriorat prin faptul că îl hidratează intens, și totodată previne ruperea sau despicarea firelor.

●     Lubrifiază cartilajele și articulațiile

Folosit intern, sub formă de capsule, acidul hialuronic oferă susținere și previne degradarea articulațiilor și cartilajelor, ajutând la prevenirea osteoporozei.

Mod de utilizare a produselor cu acid hialuronic

Acidul hialuronic asigură hidratarea pielii prin reținerea apei, nefiind în sine un agent de hidratare. De aceea este important să îți asiguri o dietă bogată în fructe și legume, să ai o activitate fizică constantă și mai ales, să te hidratezi suficient pe tot parcursul unei zile.

Pentru a preveni apariția ridurilor, uscăciunea și inflamațiile de la nivelul pielii este recomandat să folosești creme hidratante, seruri, fillere pentru ochi și buze, precum și alte produse ce conțin acid hialuronic.

Iată cum să le aplici:

  • Curăță fața cu un demachiant blând, atât dimineața cât și seara;
  • Șterge fața prin tamponare, apoi aplică apă termală;
  • Înainte ca apa să se evapore complet, aplică  prin masaj ușor pe față un ser de hidratare cu acid hialuronic;
  • Folosește tot conținutul unei fiole de ser pentru o singură utilizareă;
  • După absorbția în piele a serului, aplică o cremă de hidratare, din gama aferentă tratamentului;
  • Pentru rezultate optime și de durată, folosește zilnic o cremă de întreținere și aplică lunar un tratament intensiv cu fiole de acid hialuronic.

Rezultatele folosirii unui tratament intensiv dar și a unuia de întreținere se văd după aproximativ 28 de zile de utilizare, prin reducerea cu până la 24% a adâncimii ridurilor profunde și creșterea nivelului de hidratare a pielii cu până la 66%!

Cele mai citite

România a participat la inaugurarea gazoductului Grecia – Bulgaria. „Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj”, anunță Virgil Popescu

O delegație din România, condusă de premierul Nicolae Ciucă, a participat la ceremonia pentru inaugurarea gazoductului Grecia - Bulgaria. Din delegația României au făcut parte...

Alexandru Arşinel a fost înmormântat

Actorul Alexandru Arşinel, care a murit la vârsta de 83 de ani, joi, la Spitalul Universitar din Capitală, a fost înmormântat, duminică, la Cimitirul...

Meci de fotbal cu final tragic: Peste 170 de persoane au murit

Un meci de fotbal a avut un deznodământ tragic, sâmbătă, în Indonezia, unde peste 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv doi poliţişti. Spiritele s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă