Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autorităţile britanice vor să interzică vânzarea de băuturi energizante către copii

Vânzarea de băuturi răcoritoare cu conţinut ridicat de cofeină către copii ar putea fi interzisă în Anglia, conform unui anunţ făcut joi de autorităţile de la Londra care invocă probleme de sănătate publică, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

30.08.2018 - 10:29

Aşa-numitele băuturi energizante conţin cantităţi mari de zahăr şi de cofeină şi sunt legate de obezitate şi de alte probleme de sănătate.

"În condiţiile în care mii de tineri consumă regulat băuturi energizante, care de multe ori sunt vândute la preţuri mai mici decât băuturile răcoritoare, ne vom consulta cu privire la interzicerea vânzării de băuturi energizante către copii", conform unui comunicat dat publicităţii de premierul britanic Theresa May.

Adolescenţii britanici consumă cu aproximativ 50% mai multe băuturi energizante decât media europeană, se mai precizează în comunicatul semnat de Theresa May.

Guvernul britanic a deschis o consultare la nivel naţional, căutând să afle mai multe păreri despre acest subiect, printre care şi vârsta până la care ar trebui să se aplice această interdicţie. Această măsură ar urma să se aplice doar în Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord fiind libere să-şi stabilească propriile politici în domeniu.

Măsura se va aplica băuturilor care conţin cel puţin 150 de miligrame de cofeină pe litru.

Comentarii

loading...