0.8 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăLifestyleArheologii au descoperit o mumie care se estimează că are cel puțin...

Arheologii au descoperit o mumie care se estimează că are cel puțin 800 de ani

Arheologii au descoperit o mumie pe coasta centrală a Peruului. Se estimeazp că are o vechime de cel puțin 800 de ani.

Arheologii au descoperit o mumie – Ce se știe despre ea

Mumia, al cărei sex nu a fost identificat, a fost descoperită în regiunea Lima, a declarat arheologul Pieter Van Dalen Luna, conform The Guardian.

„Caracteristica principală a mumiei este că întregul corp a fost legat cu frânghii, cu mâinile pe față, ceea ce ar face parte din tradiția locală”, a spus Van Dalen Luna, de la Universitatea din San Marcos.

Rămășițele sunt ale unei persoane care a locuit în regiunea andină înaltă a țării, a spus el. „Datarea cu radiocarbon va oferi o cronologie mai precisă.”

Mumia a fost găsită în interiorul unei structuri subterane de la periferia orașului Lima. În mormânt se aflau și ofrande, inclusiv ceramică, resturi vegetale și unelte de piatră, a spus el.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Polițistul din Buzău care a mers la o prostituată în uniformă, reținut

Polițistul din Buzău care este anchetat după ce s-a dus în uniformă la o femeie pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, încercând să...

Djokovic a pierdut apelul și este obligat să plece din Australia

Djokovic a pierdut apelul și este obligat să plece din Australia, anunță, duminică, presa internațională. Decizia finală a Justiției din Australia s-a luat duminică, 16...
00:01:36

Prințul Harry contestă decizia guvernului Britanic privind securitatea familiei sale

Prințul Harry al Marii Britanii contestă decizia guvernului conform căreia nu ar trebui să primească protecție din partea poliției atunci când se află pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă