22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăLifestyleAplica pentru facultate in afara pentru a beneficia de o pregatire riguroasa

Aplica pentru facultate in afara pentru a beneficia de o pregatire riguroasa

Tot mai multi absolventi aleg sa urmeze studiile universitare la o facultate din afara tarii. Majoritatea se orienteaza spre cursurile cu predare in limba engleza, aceasta fiind una dintre cele mai bine cunoscute limbi la nivel international. In acest scop fiecare viitor student trebuie sa tina cont de mai multe aspecte.

Trimiterea unui email in engleza
Toate aplicatiile incep de la trimiterea unui email in engleza, care va include de cele mai multe ori si o scrisoare de intentie.  Este important ca acest e-mail sa fie scris corect si recitit in repetate randuri, astfel incat sa fie corect din punct de vedere gramatical, dar si ca informatii continute. Acest e-mail face prima impresie despre persoana care aplica, motiv pentru care trebuie sa fie redactat cu mare atentie. Din fericire exista si modele de e-mail-uri in engleza, asa cum este si cel din link-ul de mai sus.

Cunoasterea limbii engleze
La fel ca si limba romana, limba engleza nu contine doar cuvinte care se alatura unele celorlalte, ci si constructii lexicale specifice si expresii. Un viitor student la o facultate din afara tarii ar trebui sa cunoasca cele mai uzuale expresii in engleza. Este important ca studentul sa stie sa multumeasca, sa salute, sa ceara indicatii si sa comande mancare la restaurantul universtitatii. Acestea sunt cerintele de baza fara de care studiile in exterior sunt aproape imposibile.

In plus, in functie de domeniul de studiu ales, studentul trebuie sa invete si termenii de specialitate sau constructiile lexicale aferente. Spre exemplu, in domeniul drept si stiinte juridice exista termenii specifici spetelor si proceselor sau cazurilor intalnite. In IT termenii sunt aproape similari cu cei din limba romana, deoarece cuvintele sunt imprumutate si utilizate la nivel aproape mondial, cu mici exceptii.

Alegerea unui program de studii
In functie de bugetul disponibil, exista posibilitatea de a aplica pe cont propriu, caz in care studentul sau familia va suporta toate costurile, sau exista programe speciale in care studentul primeste o bursa pentru a studia la anumite universitati din afara tarii. Bursele pot fi accesate respectand toate conditiile aferente fiecarei universitati sau fiecarui program. Anumite universitati au conditii in ceea ce priveste media minima la Bacalaureat sau media minima a anilor de studiu. La toate acestea se adauga si diverse proiecte cu care studentul trebuie sa se prezinte.

Alegerea domeniului potrivit
Fiecare persoana ar trebui sa aleaga domeniul potrivit conform preferintelor si aptitudinilor sale. Nu este recomandata alegerea unei facultati la intamplare, doar pentru ca este disponibila si mai usor de accesat si numai prin prisma faptului ca reprezinta o portita pentru a parasi tara, deoarece in final decizia se poate dovedi frustranta si inutila. Este recomandata alegerea unui domeniu in care studentul vrea sa activeze si sa evolueze dupa finalizarea studiilor.

Acestea sunt cele mai importante sfaturi pentru viitorii studenti care vor sa invete intr-o alta tara. Ofertele sunt abundente pentru vorbitorii de limba engleza, iar o persoana care cunoaste aceasta limba la nivel avansat are numeroase usi deschise si perspective din care sa o aleaga pe cea optima.

 

Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă