18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăLifestyleAmerican Airlines prezintă scuze după ce i-a cerut unei femei „să se...

American Airlines prezintă scuze după ce i-a cerut unei femei „să se acopere”

Medicul Tisha Rowe a informat că incidentul a avut loc pe 30 iunie într-un zbor către Miami din Jamaica.

Femeia de 37 de ani a afirmat online că s-a simţit umilită după ce i s-a spus să îşi acopere „bunurile”.

O postare de pe Twitter cu o poză cu ţinuta ei a fost distribuită de mii de ori.

Rowe a informat că zbura din Kingston, Jamaica cu fiul ei de opt ani. Ea a precizat că a fost rugată iniţial de un însoţitor de zbor să se dea jos din avion pentru ca apoi să i se spună că ţinuta sa era „nepotrivită” pentru zbor. Ea a fost întrebată dacă are o geacă pentru a se acoperi.

După ce a încercat să îşi susţină punctul de vedere legat de ţinuta sa iar fiul său a devenit deranjat de situaţie, Rowe a afirmat că s-a simţit forţată să îşi pună o pătură peste ea şi să se întoarcă la locul ei, „umilită”.

„Nu a existat niciun pic de empatie sau de regret, nicio încercare de a-mi păstra demnitatea”, a declarat ea pentru Buzzfeed News.

Ea a acuzat compania americană şi de rasism şi discriminare pe baza fizicului ei.

Marţi, compania a informat că şi-a cerut scuze faţă de Rowe şi fiul ei şi i-au returnat banii plătiţi pe bilete.

„Am fost îngrijoraţi din cauza comentariilor ei şi am contactat-o pe ea dar şi echipa noastră de la aeroportul din Kingston pentru a afla mai multe informaţii”, a afirmat o purtătoare de cuvânt a companiei într-un comunicat.

„Suntem mândri să avem clienţi din toate mediile şi suntem angajaţi să furnizăm o experienţă sigură şi pozitivă pentru toată lumea”, se adaugă în comunicat.

În 2017, Asociaţia Naţională pentru Avansarea Persoanelor de Culoare (NAACP) a emis un „avertisment de călătorie” privind American Airlines, acuzând compania de „prejudecăţi rasiale” şi „incidente îngrijorătoare”.

Acest avertisment a fost revocat în 2018 după ce asociaţia a colaborat cu American Airlines în operaţiuni de pregătire a angajaţilor privind prejudecăţile rasiale.

 

Cele mai citite

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă