12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleAmenajare apartament - 5 lucruri care nu au voie să-ți lipsească din...

Amenajare apartament – 5 lucruri care nu au voie să-ți lipsească din noua locuință

Mutarea în casă nouă aduce foarte multe satisfacții, dar și un consum semnificativ de energie. Multe dintre apartamentele puse în vânzare sunt cele în blocurile vechi. Acestea oferă avantajul zonei, sunt bine conectate cu centrul orașului. Apropierea de metrou, este de exemplu un mare beneficiu al unui apartament din capitală.

Într-un apartament în bloc vechi urmează însă după achiziție procesul de renovare și amenajare.

Pentru că este o etapă care te poate copleși, iată mai jos 5 lucruri pe care să nu le pierzi din vizor.

1. Aer condiționat

Un apartament vechi, care nu a mai avut parte de renovări, nu este echipat cu aer condiționat. Sfatul este să instalezi aparatele de aer condiționat încă de pe acum, când te afli în proces de renovare. Tendința este să vrei să faci economie de bani și, fie să iei un singur aparat de aer condiționat, deși tu ai 3 camere, fie să fii tentat să amâni pentru un alt an când vei sta bine cu finanțele.

Aerul condiționat este tot mai necesar în lunile calde de vară. În plus, poți alege online, simplu și rapid cel mai bun aer condiționat.

2. Parchet laminat de minim 8 mm grosime

Astăzi parchetul laminat a devenit foarte la modă în amenajarea apartamentelor, indiferent de stilul abordat, clasic sau modern. Pe bună dreptate este o soluție ideală pentru pardoseala casei tale, fie că este vorba de living, dormitor, hol sau bucătărie. Oferă un aspect stilat oricărei încăperi, iar sfatul este să nu faci rabat la calitate.

Parchetul pe care îl găsești în magazine are grosimi diferite (între 6 și 14 mm). Prețul crește cu cât parchetul este mai gros (pentru trafic intens).

Ține cont că parchetul pentru trafic intens (minim 8 mm grosime) este durabil, are un aspect plăcut și prezintă o rezistență foarte bună la umiditate, ceea ce este un real avantaj (în special în bucătărie).

3. Saltea de calitate

Cel mai probabil primele piese de mobilier pe care le vei achiziționa pentru casa ta sunt cele din dormitor (patul) și bucătărie. Este firesc să îți asiguri strictul necesar pentru a te muta cât mai repede.

Valoarea unui pat este dată de o saltea de calitate. Aceasta îți va oferi un somn profund și liniștitor după o zi plină la job. Cu siguranță nu vrei să te trezești cu dureri de spate sau o mână amorțită.

Ține cont că există saltele ortopedice cu arcuri, dacă ai probleme cu spatele sau saltele cu spumă de memorie care se modelează după forma corpului tău, în plus nu vei simți când persoana de lângă tine se va mișca.

4. Chiuvetă din granit

Astăzi este o plăcere să îți amenajezi casa, grație accentului tot mai mare pus pe design. Vei vedea că inclusiv bateriile pentru chiuvete au ele însele o estetică aparte.

Alege ca în bucătărie să îți instalezi o chiuvetă din granit, în detrimentul celei din inox, grație aspectului său elegant, dar și a culorilor variate care ți se pun la dispoziție.

Granitul este un material rezistent, în plus este foarte ușor de întreținut (vei alege o soluție specială), prin urmare nu ai de ce să îți faci griji.

Chiuveta ta poate deveni piesa de rezistență din bucătărie și va oferi eleganță încăperii.

 

5. Corpurile de iluminat potrivite

Iluminatul poate schimba atmosfera unei încăperi. Alege corpurile de iluminat potrivite și te vei bucura de adevărate momente de relaxare. Ia în considerare designul, culoarea, dimensiunea, astfel încât să se potrivească încăperii.

Optează pentru un lampadar în living. Pentru bucătărie poți avea în vizor corpurile de iluminat suspendate printr-o tijă sau cablu flexibil, foarte la modă. În baie poți avea pe lângă aplice și o oglindă cu lumină. Nu neglija lumina nici în dormitor, găsește o veioză care să completeze în mod favorabil designul camerei.

Multe lucruri se pot schimba în timp la un apartament, însă sunt și multe elemente de bază precum parchetul, care vor avea viață lungă în casa ta.

Confortul în propria locuință este important, prin urmare realizează alegerile care să-ți ofere satisfacție.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...
Ultima oră
Pe aceeași temă