17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleAfla de ce este necesar sa folosesti un scaun auto pentru copii

Afla de ce este necesar sa folosesti un scaun auto pentru copii

Un scaun auto bebe nu trebuie sa coste foarte mult pentru a indeplini toate functiile de siguranta necesare. Pentru ca bebelusul tau sa beneficieze de cele mai bune conditii in timpul plimbarilor cu masina, trebuie sa achizitionezi un scaun auto confortabil, adaptat varstei lui.

Pentru siguranta si confortul celui mic, un scaun auto bebe nu trebuie sa lipseasca niciodata din masina. Doar asa il veti sti intotdeauna pe cel mic in siguranta si va veti putea concetra la condus, fara a trage cu ochiul in spate.

De ce trebuie sa folosim un scaun pentru copil in masina?

In primul rand, legislatia din toate tarile europene si nu numai prevede ca orice bebelus sa fie transportat intr-un scaun auto. Doar astfel poate fi transportat in siguranta cu masina, fiind ferit de orice eventual pericol.

Scaunul auto este necesar inca din primele zile de viata ale copilului. La plecarea cu cel mic din maternitate vei avea nevoie de suportul pentru montarea landoului. Ulterior, cand copilul creste, se va folosi doar scaunul.

Inainte de a merge la cumparaturi, asigura-te ca ai toate informatiile necesare ccu privire la tipul de scaun pe care trebuie sa il cumperi. Nu uita:

– Sa citesti manualul masinii tale sau sa te documentezi cu privire la modelul acesteia pe internet, pentru a vedea ce fel de scaun poti instala pentru copilul tau. Sunt mai multe sisteme de instalare a scaunelor, unele compatibile cu anumite masini, altele nu. De aceea, este bine sa stii spre ce model de scaun sa te orientezi;

–  Sa alegi scaunul potrivit pentru greutatea si varsta copilului tau. In functie de varsta si greutate, scaunele sunt diferite. Exista scaune pentru nou nascuti si bebelusi, pentru copii cu varsta de doi ani si pentru copii mai mari de doi ani.

Greutatea  copilului, factor semnificativ in alegerea scaunului.

– Ia in calcul cate persoane vor sta pe bancheta din spate alaturi de copil. Scaunul trebuie sa fie practic si sigur, de aceea, daca ai mai multi copii, asigura-te ca scaunele vor incapea in masina;

– Scaunele auto trebuie sa fie usor de instalat. Nu il vei folosi doar tu, probabil vor fi perioade in care il vei lasa pe copil la bunici, matusi, asa ca acesta trebuie sa fie usor de instalat in orice masina;

– Centura de siguranta trebuie sa fie si ea usor de prins;

– Cauta hamuri ajustabile pentru scaun. Copilul va creste, iar scaunul va fi ajustat la noile dimensiuni.

Raportul calitate pret

Nu intotdeauna alegerea unui scaun auto scump este o alegere buna. Dincolo de pret, acesta trebuie sa indeplineasca functii de siguranta pentru copilul tau. Scaunul auto trebuie sa fie unul sigur si usor de folosit.

Statisticile in ceea ce priveste folosirea adecvata a scaunelor auto sunt ingrijoratoare. Se pare ca, la nivel mondial, aproximativ 80% dintre parinti nu folosesc corespunzator scaunul pentru masina. Pentru a preveni acest lucru, iti recomandam sa te documentezi temeinic atunci cand il cumperi si sa citesti cu atentie instructiunile de utilizare.

Preturile scaunelor difera in functie de model. Intra aici si alege produsul potrivit pentru copilul tau. Indiferent de modelul ales, toate scaunele indeplinesc normele legale de siguranta.

Carucioaredecopii.ro este magazinul online unde gasesti scaune auto pentru copii la preturi excelente, precum si o multime de alte articole pentru cei mici, astfel incat sa te pregatesti pentru venirea pe lumea a copilului tau, cu cele mai bune produse.

Date de contact:

Telefon: 0723 666 005

Email: contact@carucioaredecopii.ro

 

 

 

 

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă