3.7 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăLifestyle5 tendințe pentru ramele de ochelari

5 tendințe pentru ramele de ochelari

Este greu de spus care sunt trendurile pentru ramele ochelarilor de vedere de la un an la altul. Totuși, în ultima perioadă, unele variante se mențin pe primele poziții. Alături de modelele clasice, cele supradimensionate și vintage sunt în continuare populare. Îți prezentăm 5 tendințe pentru ramele de ochelari de vedere, dar îți spunem că poți experimenta și alege ceea ce îți place, mai ales dacă vrei să te evidențiezi și să îți creezi un look unic!

1. Rame metalice subțiri, minimaliste

Ramele metalice subțiri și minimaliste au cunoscut o creștere semnificativă în popularitate în ultimii ani. Acest trend a prins viață datorită designului simplu și elegant. Ramele se încadrează perfect în trendul actual de minimalism, conferind un aer modern și sofisticat aspectului general.

Alături de estetica incontestabilă, ramele metalice subțiri oferă o serie de avantaje practice. Sunt ușoare și confortabile, ceea ce le face o opțiune ideală pentru cei care poartă ochelari pe parcursul întregii zile. De asemenea, astfel de rame sunt multifuncționale, se potrivesc cu multe tipuri de față și stiluri vestimentare.

De la cele mai simpliste, până la cele mai creative și unice, există un model de rame metalice subțiri și minimaliste pentru fiecare gust și personalitate! Ce spui de niște rame ochelari de vedere Emporio Armani? Ei o gamă diversificată online, pentru a identifica o variantă sau mai multe de interes. Le poți proba în showroomurile de specialitate, pentru a achiziționa versiunea perfectă pentru tine și nevoile tale!

2. Rame oversized, statement

Ramele oversized, cunoscute ca „statement frames”, s-au transformat dintr-o simplă nevoie într-un accesoriu de modă indispensabil. Acest fenomen a luat amploare datorită influenței exercitate de vedetele din lumea muzicii, filmului sau a modei, care au adoptat și promovat acest stil. Nume mari din toate domeniile de activitate sunt recunoscute pentru predilecția lor pentru ramele oversized. În plus, industria modei a contribuit, de asemenea, la creșterea popularității acestora, acestea devenind elemente de bază în colecțiile de accesorii ale marilor case de modă.

Materialele folosite în fabricarea lor variază de la plastic la metal, iar finisajele pot fi mate sau lucioase. Dimensiunile acestor rame sunt, în general, semnificativ mai mari decât cele ale ramelor standard, oferind un câmp vizual sporit și un impact estetic puternic. Formele pot varia de la modele pătrate, rotunde sau ovale până la forme extravagante, cum ar fi inimă sau stea. Culorile pot fi diverse, de la tonuri neutre până la culori vii sau imprimeuri diverse.

3. Rame transparente sau colorate

Ramele de ochelari transparente sau colorate au intrat în trend. Acestea adaugă un plus de personalitate și te ajută să obții un aspect unic. Ochelarii pot fi un accesoriu puternic, definitoriu pentru imaginea personală, iar optând pentru rame transparente sau colorate, purtătorii pot face o declarație de stil puternică.

Indiferent de ocazie, fie că este vorba despre o întâlnire casual sau un eveniment formal, aceste rame pot fi asortate cu diverse ținute. În plus, ele pot adăuga un accent de culoare unui outfit monocrom sau pot evidenția culoarea ochilor purtătorului. Astfel, ramele transparente sau colorate devin o alegere excelentă pentru cei care doresc să adauge un strop de culoare în viața lor, așadar, ai modele de rame ochelari de vedere Emporio Armani pentru bărbați cu diverse forme, adecvate nevoilor și preferințelor diverse.

4. Rame retro și vintage

Retro și vintage sunt termeni care își găsesc adesea locul în lumea modei și designului. În cazul ramelor de ochelari, elementele de design retro și vintage pot împrumuta formele rotunde, ovalul mare sau stilul iconic cat-eye din anii ’20 până în anii ’80.

Se pune întrebarea: de ce acest stil a revenit în tendințe? Deși răspunsurile pot varia, câteva motive se evidențiază. Oamenii doresc să se conecteze cu estetica trecutului, devin nostalgici sau au un interes pentru perioadele istorice respective. De asemenea, stilurile retro și vintage pot oferi un contrast puternic cu tendințele moderne, atrăgând astfel atenția și oferind un aspect unic. În cele din urmă, acestea pot fi o modalitate de a exprima individualitatea și stilul personal, într-o lume în care unicitatea este încurajată și apreciată.

5. Rame de brand

Brandurile de lux au fost mereu în centrul atenției când vine vorba de tendințe în moda ochelarilor. Ramele de ochelari de la un brand de lux sunt mai mult decât un simplu instrument de îmbunătățire a vederii. Sunt și un accesoriu de modă în sine, care adaugă un plus de stil și eleganță, contribuind la imaginea și încrederea utilizatorului. 

Design-ul specific al brandurilor de lux este un alt factor care contribuie la popularitatea lor. Un exemplu în acest sens este rama ochelari de vedere bărbați Emporio Armani EA1059 3001, un produs celebru pentru formele impecabile și pentru materialele de calitate superioară utilizate.

Brandurile de lux au reușit să creeze un echilibru perfect între elemente de design moderne și influențe clasice. Rezultatul? O colecție de rame de ochelari de vedere atemporale, dar elegante, care pot fi purtate în orice context și moment al zilei. 

Acestea sunt doar câteva dintre tendințele actuale în materie de rame de ochelari. Întotdeauna poți alege stilul care se potrivește cel mai bine personalității și preferințelor tale, ținând cont și de aspectul feței!

Cele mai citite

Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Signal, aplicația de mesagerie criptată cunoscută pentru angajamentul său față de confidențialitate și securitate, a anunțat lansarea unei funcții revoluționare, menită să îmbunătățească...

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Signal, aplicația de mesagerie criptată cunoscută pentru angajamentul său față de confidențialitate și securitate, a anunțat lansarea unei funcții revoluționare, menită să îmbunătățească...
Ultima oră
Pe aceeași temă