12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyle5 elemente esențiale într-o bucătărie utilizată de toată familia

5 elemente esențiale într-o bucătărie utilizată de toată familia

Bucătăria nu reprezintă doar un spațiu în care gătești, ci și locul în care petreci clipe prețioase alături de cei dragi. Fie că este vorba despre un mic dejun delicios savurat în familie, o cină rapidă sau o sesiune de gătit alături de micuții tăi, o bucătărie bine organizată este esențială în orice locuință modernă.

Când în apartament locuiesc atât adulți, cât și copii, este extrem de important ca fiecare element din bucătărie să fie sigur, accesibil și funcțional. În plus, trebuie să te asiguri că fiecare membru al familiei are la dispoziție tot strictul necesar.

 

Află mai jos care sunt cele 5 elemente care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta.

 

1.  O chiuvetă mare cu picurător

Fie că speli legume și fructe, gătești sau cureți vasele după o cină copioasă, chiuveta de bucătărie reprezintă un element esențial. Mai mult, dacă ai o familie numeroasă, există o probabilitate destul de mare ca două persoane să aibă nevoie de chiuvetă simultan.

De aceea, este recomandat să optezi pentru o chiuvetă încăpătoare, cu picurător inclus, sau chiar pentru o chiuvetă cu două cuve. Poți găsi chiuvete de bucătărie aici, așa că fă o alegere care să țină cont de preferințele și nevoile familiei tale.

 

2. O baterie de chiuvetă multifuncțională

După ce ai ales o chiuvetă potrivită, asigură-te că îi alături și o baterie corespunzătoare. Ai la dispoziție o mulțime de modele și facilități diferite dintre care să alegi.

O opțiune ideală ar fi o baterie cu buton de pornire/oprire și duș extractibil, deosebit de util atunci când trebuie să speli vase voluminoase sau dificil de curățat. Totodată, acest tip de baterie va fi ușor de utilizat chiar și de către cei mai mici membri ai familiei.

 

3. Suficient spațiu de depozitare

Când ai o familie mare, spațiul poate deveni foarte rapid o problemă. De aceea, este recomandat să te organizezi eficient și să profiți la maximum de fiecare colțișor liber.

Folosește separatoare pentru sertare, astfel încât să poți depozita vesela și tacâmurile într-un mod ordonat. De asemenea, poți utiliza cutii de stocare, unde să depozitezi acele obiecte pe care le folosești mai rar sau doar în weekend (aparatul de făcut gofre, tigaia specială pentru clătite, formele de brioșe etc).

Alte soluții la fel de utile pot fi și dulapurile suspendate sau suporturile fixate pe interiorul ușilor, care te vor ajuta să eficientizezi la maximum spațiul pe care îl ai la dispoziție.

 

4. Suficiente locuri de așezat

Cu siguranță, vei dori ca fiecare membru al familiei să aibă suficient spațiu pentru a lua masa și pentru a-și desfășura celelalte activități în bucătărie.

Dacă există restricții în ceea ce privește spațiul, cea mai la îndemână soluție este achiziționarea unui set de scaune pliante, pe care le poți depozita chiar și în cele mai înguste locuri.

Dacă preferi o soluție mai creativă, poți înlocui masa din bucătărie cu una de tip bar, pentru care să folosești scaune înalte. Astfel, vei reuși să optimizezi spațiul și, totodată, vei crea o atmosferă relaxată pentru întreaga familie.

 

 

5. Electrocasnice cu sisteme de siguranță

Siguranța este esențială în locuință, mai ales atunci când în casă locuiesc și copii. Pentru o bucătărie de familie, soluția perfectă poate fi o plită cu sistem de blocare sau un cuptor cu sistem de siguranță împotriva accesului copiilor.

De asemenea, poți opta pentru o plită cu inducție, a cărei suprafață nu își schimbă temperatura atunci când o folosești, fiind sigură chiar și atunci când o utilizezi în preajma celor mici.

Ține cont de recomandările de mai sus când amenajezi bucătăria și vei crea un spațiu modern și ușor de utilizat de fiecare dintre membrii familiei tale. 

 

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă