-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăLifestyle40% dintre bucureșteni iau în considerare să-și reamenajeze locuința

40% dintre bucureșteni iau în considerare să-și reamenajeze locuința

Conform unei analize derulate de Arcady Studio, 40% dintre bucureșteni iau în considerare transformarea întregii locuințe sau cel puțin a unei camere, ca urmare a contextului pandemic.

Potrivit aceleiași analize, 59% dintre bucureșteni au trecut deja printr-o transformare a spațiului în care locuiesc, din 2020 până în prezent.

“Potrivit analizei, printre cele mai des menționate provocări pe care bucureștenii le-au resimțit, legat de locuințele lor, în contextul pandemiei, se numără: necesitatea de a avea mai mult spațiu (41%), dorința de a avea spații cu funcțiuni noi (cum ar fi o zonă pentru work from home, un balcon sau o zonă exterioară amenajată – 34%), dorința de a locui mai aproape de natură (11%), respectiv sentimentul de singurătate (5%)”, se arată într-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

Printre neajunsurile generale frecvent menționate de bucureștenii respondenți ai analizei, au fost amintite următoarele probleme: aglomerarea locuinței, lipsa unui spațiu suficient de mare, lipsa tuturor funcționalităților necesare, respectiv faptul că locuința nu este amenajată modern sau nu îi mai reprezintă în etapa vieții în care se află.  

Conform analizei, 56% dintre cei chestionați au precizat faptul că au început să observe mai multe defecte în locuințele proprii, ca urmare a timpului petrecut mai mult acasă. Fie că este vorba despre crăpături ale pereților, zgârieturi ale parchetului sau defecte de orice fel ale finisajelor, acestea au devenit mai evidente în perioada pandemiei.

42% dintre bucureșteni declară că iau în calcul să apeleze la un arhitect pentru reamenajarea locuinței

Deși percepția generală este că cei mai mulți dintre respondenți s-ar putea descurca singuri atunci când vine vorba despre amenajarea propriilor locuințe, 42% dintre cei chestionați declară că ar apela la un arhitect de interior pentru o amenajare următoare.

De asemenea, majoritatea afirmă că și-ar transforma și mai puternic spațiile pe care le locuiesc, dacă ar avea bugete mai mari la dispoziție. 76% dintre bucureștenii care au răspuns în analiza de față și-ar dori un buget mai generos în acest sens, apreciind în același timp că, deși intenționează să apeleze la un designer care să îi ajute pe viitor, 48% dintre ei consideră că această soluție le depășește posibilitățile financiare pentru moment.

Analiza internă a fost realizată pe locuitori ai Capitalei, cu profil de white-collars, din dorința Arcady Studio de a înțelege cum s-a transformat relația noastră cu spațiul pe care îl locuim, ca urmare a pandemiei. Dintre respondenții la studiul derulat, 54% sunt proprietari ai unui apartament sau ai unei case, iar restul de 46% locuiesc fie în chirie, fie cu părinții sau rudele apropiate.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....
Ultima oră
Pe aceeași temă