18.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyle10 tipuri de activități fizice de practicat vara

10 tipuri de activități fizice de practicat vara

„Nu lăsați temperaturile crescute să vă împiedice să ajungeți la cea mai bună formă fizică“, spune Florin Cujbă, fitness expert, care oferă în această perioadă idei pentru o mulțime de activități, mult mai eficiente de practicat vara.

 1.     Înot. Este o activitate complexă, ce poate fi considerată un real antrenament pentru întregul corp. De aceea recomand  încălzirea articulațiilor înainte de o astfel de activitate.

2.     Hiking. Aer curat, conectare cu natura, o adevărată terapie pentru sistemul nervos și absolut necesară mai ales după lungile perioade petrecute la birou.

3.     Surfing. Dacă înotul îl putem practica și iarna, în piscine interioare, surfing-ul este un sport sezonier de care trebuie profitat.

4.     Escaladă în aer liber. Adrenalină pură și o activare a tuturor grupelor musculare. Nu mai trebuie să menționez beneficiile mișcării  în aer liber.

5.     Rafting. Dacă vorbim despre adrenalină, vă mai propun ceva interesant și vă lansez o provocare: când ați vâslit ultima oară pe un râu învolburat?

6.     Biciclism. Dacă preferați plimbarea zilnică prin oraș cu bicicleta, vă recomand și o mască de filtrare a aerului. Dacă nu, puteți alege weekend-urile în parcuri pentru o astfel de activitate.

7.     Alergat pe plajă. Dimineața sau seara ne întâlnim cu aerosolii de care beneficiază sistemul nostru respirator, mai ales sinusurile.

8.     Vacanțe cu specific wellness. Meditație, yoga, detoxifiere, locații balneo-terapeutice, nămol, izvoare termale, izvoare cu sulf și așa mai departe. Sănătate curată!

9. Spațiile special amenajate din parcuri. Dacă nu ai timp pentru activitățile de mai sus, există întotdeauna soluții la îndemână. Plimbările în parcuri pot fi însoțite și de o sesiune de sport în zonele amenajate special.   

10. Mersul pe jos. Vremea frumoasă ne permite să facem mai multe plimbări pe jos, fie în weekend în parcuri, fie atunci când plecăm de la birou. În plus, este momentul perfect să mai renunțăm la deplasarea cu mașina personală, evitând astfel cozile în trafic.

 

 

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă