16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInternaționalZelenski, primit la Casa Albă de Joe Biden

Zelenski, primit la Casa Albă de Joe Biden

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a pledat în Congres pentru menţinerea ajutorului american pentru ţara sa, a ajuns la Casa Albă pentru a-și susține încă o dată cauza.

El a fost primit de preşedintele american Joe Biden, cu care susţine în aceste momente o conferinţă de presă comună.

Orice nou ajutor american acordat Ucrainei va constitui un „fiasco”, a declarat marţi Kremlinul, cu câteva ore înainte de o întâlnire între preşedintele SUA, Joe Biden, şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, privind ajutorul militar de care Kievul are nevoie în războiul împotriva Rusiei.

„Zecile de miliarde de dolari pompate în Ucraina nu au ajutat-o să reuşească pe câmpul de luptă. Iar zecile de miliarde de dolari suplimentare pe care Ucraina vrea să le vadă injectate (în război) vor fi sortite aceluiaşi fiasco”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat de presă despre întâlnirea aşteptată de la Washington între Biden şi Zelenski. 

Este a treia oară în decurs de un an când Volodimir Zelenski vine să-şi pledeze cauza în Congresul american, care a angajat peste 110 miliarde de dolari de la începutul inavaziei ruse, în februarie.

Însă Congresul s-a împotmolit în privinţa unor noi ajutoare cerute de către Joe Biden, în valoare de aproximativ 61 de miliarde de dolari.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu pentru o noapte de cazare pe timpul verii începe de la 500 de lei

Turiștii români se pregătesc pentru debutul sezonului de vară, mai ales după o perioadă cu temperaturi schimbătoare. Potrivit  platformei hoteliere online Travelminit.ro, aceștia au...

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ploi consistente, descărcări electrice şi vijelii, valabilă până mâine seară în 25...
Ultima oră
Pe aceeași temă