38.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalZboruri anulate, după erupția vulcanului Etna. Cum poți cere despăgubiri. Drepturile pasagerilor...

Zboruri anulate, după erupția vulcanului Etna. Cum poți cere despăgubiri. Drepturile pasagerilor în transportul aerian

Datorită erupției vulcanului Etna au fost restricționate de catre EUROCONTROL toate zborurile al căror traiect trece prin zona respectivă.

Companiile aeriene vor înregistra întârzieri, anulări și rerutări ale zborurilor.

Compania irlandeză low cost Ryanair a anulat deja zboruri spre destinații din Italia cu decolare din România, au precizat, pentru ROMÂNIA LIBERĂ, surse din aviația civilă. 

În virtutea dreptului la informare toți pasagerii afectați au dreptul la despăgubiri conform reglementărilor Uniunii Europene.

Drepturile pasagerilor în transportul aerian, prevăzute de UE, se aplică:

  • Dacă zborul este efectuat pe teritoriul UE (indiferent dacă este operat de o companie din UE sau din afara UE)
  • Dacă aterizați pe un aeroport din UE venind din afara Uniunii, iar cursa este operată de o companie din UE
  • Dacă decolați de pe un aeroport din UE către o țară din afara Uniunii, indiferent dacă zborul este operat de o companie din UE sau din afara UE
  • Dacă nu ați primit deja anumite compensații (despăgubiri, redirecționare, asistență din partea companiei aeriene) pentru probleme legate de zbor în baza legislației relevante a unei țări din afara UE.

Mai multe detalii despre cum îpoți fi despăgubit găsești aici.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă