5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaYulia Tymoshenko recunoaște că România a ajutat substanțial Ucraina

Yulia Tymoshenko recunoaște că România a ajutat substanțial Ucraina

Yulia Tymoshenko recunoaște că, încă de la începutul războiului, România a fost alături de Ucraina şi a ajutat şi cu ce este vizibil şi cu ce nu este vizibil, ceea ce a fost vital pentru că Rusia să fie oprită, a spus, la Bucureşti, fostul prim-ministru al Ucrainei.

Ea a afost unul dintre speakerii conferinţei Third Annual Romanian Business & Investment Roundtable, organizată de revista britanică The Economist, la Bucureşti, potrivit Ziarul Financiar.

Alte declaraţii ale Yuliei Timoşenko:

Numai apartenenţa totală la NATO va oferi Ucrainei securitate.

România şi a deschis porţile şi milioane de ucraineni au început să vină în România şi în alte ţări. Aţi oferit tot ce era nevoie pentru ei să supravieţuiască.

Încă de la începutul războiului, România a fost alături de Ucraina şi a dat şi ce este vizibil şi ce nu este vizibil ceea ce a fost vital pentru că Rusia să fie oprită.

Astăzi avem 100.000 de ucraineni care au România că a două casă. Şi vrem să va mulţumim tuturor românilor care au oferit acest ajutor, pentru că ne vom aminti întotdeauna.

Nici Georgia şi nici Ucraina nu au primit invitaţie în NATO atunci când au cerut, pentru că Germania şi Franţa nu au vrut.

Dacă te uiţi de la distanţă, pare imposibil, dar două ţări au schimbat cursul istoriei, pentru că Rusia a atacat Georgia iniţial.

Yulia Timoshenko e recunoscătoare că România a ajutat Ucraina într-un moment extrem de dificil, deși Putin a tăiat gazul în plină iarnă

La opt luni de la Summitul din Bucureşti, Putin a tăiat gazul în Europa în toată Europa, unde erau temperaturi de -15 grade Celsius. A fost pentru prima dată când a fost folosită energia că armă. Donbas şi Crimeea au fost ocupate apoi.

Interesele comerciale au câştigat. Acum ne ocupăm cu consecinţele acestor decizii sau lipsei de decizii şi avem o ameninţare pentru securitatea regiunii.

Când Rusia vorbeşte despre nouă securitate regională, se referă la redefinirea sferelor de influenţă.

Iulia Timosenko a votat pentru ”alegerea europeana a Ucrainei”

”Am votat pentru alegerea europeană a Ucrainei, care ar putea deveni un stat puternic și un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Am votat în favoarea unei țări libere și democratice”, a declarat Iulia Timoșenko după vot, informeaza realitatea.md

La vot a a participat, de asemenea, și fiica acestora, Eugenia.

Anterior, Timoșenko a declarat că dacă va fi aleasă în funcţia de preşedinte al Ucrainei, premierul Arseni Iaţeniuk va rămâne la conducerea Guvernului. Totodată, ea a spus că va organiza un referendum cu privire la aderarea Ucrainei la NATO.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă