27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăȘtirile zileiYouTube restabilește canalul lui Donald Trump

YouTube restabilește canalul lui Donald Trump

YouTube, deținut de Alphabet, a anunțat vineri că a ridicat restricțiile asupra canalului fostului președinte american Donald Trump, după o suspendare de peste doi ani, în urma revoltei mortale de la Capitol Hill din 6 ianuarie 2021, notează Reuters.

Trump are acum acces la vehicule cheie pentru strângerea de fonduri politice și posibilitatea de a ajunge la cei 146 de milioane de urmăritori ai săi combinați pe trei platforme tehnologice majore, în timp ce va candida din nou la președinție în 2024.

“Am evaluat cu atenție riscul continuu de violență în lumea reală, punând în același timp în balanță șansa alegătorilor de a auzi în mod egal de la candidații naționali importanți în perioada premergătoare alegerilor”, a declarat YouTube într-un tweet, referindu-se la această mutare.

Meta Platforms Inc (META.O) a restabilit conturile de Facebook și Instagram ale lui Trump la începutul acestui an, în timp ce contul său de Twitter a fost restabilit în noiembrie de noul proprietar Elon Musk.

Echipa de campanie a lui Trump nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Platforma de streaming video l-a interzis pe Trump în 2021 pentru încălcarea politicii sale de incitare la violență, după ce susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul SUA când Congresul a început să certifice victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale.

Trump își recapătă accesul la conturile de pe rețelele de socializare pe care le-a folosit de-a lungul campaniei și președinției sale din 2016 pentru a ataca rivalii și pentru a-și construi baza de adepți, chiar în momentul în care biroul procurorului districtual din Manhattan ia în considerare acuzații penale, despre care Trump și aliații săi susțin, fără dovezi, că sunt motivate politic.

Fostul președinte încă nu a postat pe platformele deținute de Meta sau pe Twitter. În schimb, el s-a limitat la Truth Social, platforma pe care a fondat-o la sfârșitul anului 2021, unde are aproape 5 milioane de adepți.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Marea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra Rafah

Guvernul britanic a criticat Curtea Internațională de Justiție(CIJ) pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei...

Marea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra Rafah

Guvernul britanic a criticat Curtea Internațională de Justiție(CIJ) pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei...

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...
Ultima oră
Pe aceeași temă