27.1 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiYahoo achiziționează platforma de știri cu inteligență artificială Artifact

Yahoo achiziționează platforma de știri cu inteligență artificială Artifact

Yahoo a anunțat că a achiziționat platforma de știri bazate pe inteligență artificială a cofondatorilor Instagram, Artifact, și că va încorpora tehnologia acesteia în site-urile de știri și în alte site-uri ale furnizorului american de servicii web, notează Reuters.

Tranzacția semnalează o suferință continuă pentru start-up-urile media care se luptă să crească veniturile într-un moment în care giganții Big Tech Alphabet și Meta Platforms atrag cea mai mare parte a vânzărilor de publicitate.

În ianuarie, Artifact a transmis într-o postare pe blog, că va încheia operațiunile aplicației sale deoarece “oportunitatea de piață nu este suficient de mare pentru a justifica continuarea investițiilor în acest mod”.

Yahoo, care deține, de asemenea, mărcile de știri TechCrunch, Engadget și Yahoo Finance, a declarat că motorul de recomandare bazat pe inteligență artificială și alte caracteristici ale Artifact vor contribui la extinderea operațiunilor sale de știri și la furnizarea de conținut personalizat pentru public.

Editorul online deține, de asemenea, o participație minoritară în platforma de recomandări de conținut Taboola.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!a

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 761. Conferința pentru Securitatea Mării Negre se desfășoară în Bulgaria

Cea de-a doua ediție a Conferinței pentru Securitatea Mării Negre (Black Sea Security Conference) se desfășoară la Sofia și este organizată, în colaborare, de...

FOTO. Sărbătoare la Leverkusen! „Farmaciștii” au câștigat primul titlu din istorie

Bayer Leverkusen a învins-o cu 5-0 pe Werder Bremen, grație golurilor lui Victor Boniface (25-penalty), Granit Xhaka (60) şi Florian Wirtz (68, 83, 90),...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...
Ultima oră
Pe aceeași temă