10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiWeekend cu vreme extremă în Capitală

Weekend cu vreme extremă în Capitală

Astfel, potrivit prognozei transmise de ANM cotidianului național “România liberă”, în intervalul 25.06.2021 ora 12:00 – 26.06.2021 ora 09:00, în zona municipiului București, vremea va fi caniculară, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului, vijelie, averse torențiale, descărcări electrice și grindină va fi ridicată.

Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.

Sâmbătă, între orele 12:00 și 23:00, vremea va fi instabilă.

Temporar cerul va avea înnorări și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu vijelii, intensificări ale vântului, grindină, averse torențiale și frecvente descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi de 10…20 l/mp, iar în unele cartiere de peste 25 l/mp. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

“Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de

evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice”, precizeză ANM.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă