13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăȘtirile zileiVulnerabilitate uriașă pentru iPhone! Hackerii pot prelua controlul total al device-ului tău

Vulnerabilitate uriașă pentru iPhone! Hackerii pot prelua controlul total al device-ului tău

Apple a declarat că un defect din ultima sa actualizare poate fi exploatat de hackeri. Se pare că atacatorii cibernetici pot prelua controlul complet asupra iPhone-urilor, iPad-urilor sau a computerelor Mac.

Compania este “la curent cu un raport potrivit căruia această problemă ar fi putut fi exploatată în mod activ”, a precizat aceasta într-o descriere a unei soluții de securitate pe site-ul său.

Defectul de securitate poate permite unui hacker să ruleze comenzi pe un dispozitiv cu privilegii nerestricționate dacă acesta este infiltrat prin intermediul unui “conținut web elaborat în mod malițios”, potrivit companiei.

Apple a publicat miercuri două actualizări de securitate care semnalează problema – una pentru cea mai recentă versiune a sistemului de operare Mac, Monterey 12.5.1, și una pentru sistemele sale de operare iPhone și iPad.

Printre dispozitivele afectate se numără iPhone 6S și modelele mai noi, toate modelele iPad Pro, iPad Air 2 și modelele mai noi, iPad a 5-a generație și modelele mai noi, iPad mini 4 și modelele mai noi și iPod touch din generația a 7-a, transmite Apple.

Joi, Apple a realizat un update pentru browserul său Safari, invocând o vulnerabilitate de securitate similară.

Agenția pentru securitate cibernetică și infrastructură, un organism guvernamental din SUA, a îndemnat utilizatorii să analizeze actualizările de urgență și să le aplice “cât mai curând posibil”.

“Un atacator ar putea exploata una dintre aceste vulnerabilități pentru a prelua controlul asupra unui dispozitiv afectat”, a precizat joi într-un comunicat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă