1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeEconomieCriza EnergeticăVrancart construiește un parc solar cu suport PNRR

Vrancart construiește un parc solar cu suport PNRR

Societatea Vrancart SA, cu Dedeman printre acționari, a semnat un contract de finanțare cu Ministerul Energiei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR – Componenta 6. Energie), în vederea dezvoltării unui parc solar în Adjud, județul Vrancea.

Valoarea totală a proiectului este de 96.871.509 lei fără TVA, din care valoarea maximă eligibilă
nerambursabilă este de 28.953.720 lei fără TVA.

Proiectul respectiv are ca scop final dezvoltarea și operarea unei facilități moderne de producere a energiei verzi, cu o putere instalată estimată de 20 MW, și reprezintă un demers semnificativ al Societății de implementare a strategiei sale de dezvoltare durabilă.

Vrancart are o capitalizare de 199,76 milioane lei. 75,5% din acțiunile companiei sunt deținute de Lion Capital din Arad, în timp ce Pavăl Holding, deținut de fondatorii Dedeman, deține 17,16%.

Compania a realizat în primul semestru al anului un profit net de 8,54 milioane lei și venituri totale de 236,2 milioane lei din 2023.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Consiliul politic național al PSD se reunește mâine

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni pentru a stabili strategia electorală a partidului în anul electoral 2024. Liberalii au decis să nu aibă...
00:00:47

VIDEO. Alegeri prezidențiale în Egipt

Egiptenii au ieșit la vot, duminică, 10 decembrie, în cadrul alegerilor prezidențiale. Abdel Fattah al-Sisi are șansa la un al treilea mandat la putere,...

Granada – Athletic Club Bilbao, suspendat după ce un spectator a decedat

În minutul 17 al meciului dintre Granada și Athletic Club Bilbao, evenimentele au luat o turnură tragică atunci când un suporter al echipei gazdă...
Ultima oră
Pe aceeași temă