26.5 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeEconomieEconomie internăVoucherele sociale de 250 lei vor fi distribuite de Poșta română

Voucherele sociale de 250 lei vor fi distribuite de Poșta română

Voucherele sociale pe suport electronic vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. De aceste vouchere vor beneficia aproape trei milioane de persoane.

Poşta Română a semnat la sediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) convenţia pentru distribuirea voucherelor sociale pe suport electronic.  

Documentul semnat de ministrul de resort, Marcel Ioan Boloş, şi directorul general al operatorului naţional de servicii poştale, Valentin Ştefan, reglementează modul în care cardurile vor fi distribuite beneficiarilor, potrivit unui comunicat.

Distribuirea către destinatari a cardurilor va fi făcută la domiciliile acestora, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenţilor autorizaţi, întreaga perioadă de valabilitate a convenţiei fiind de 18 luni de la semnarea documentului.

„Prin semnarea acestei convenţii, Poşta Română subliniază, încă o dată, rolul strategic pe care îl are între instituţiile statului român, realizând legăturile dintre acestea şi cetăţeni. Mă bucură faptul că rămânem la acelaşi nivel de încredere pentru Executivul României. Desfăşurăm acest program extraordinar de important pentru segmentul populaţiei care are atâta nevoie de sprijin în această perioadă grea, marcată de criza economică”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, citat de Agerpres.

Voucherele sociale vor ajunge la 3 milioane de persoane defavorizate prin Poșta Română

Aproximativ trei milioane de persoane din categorii vulnerabile urmează să primească cardurile emise pentru programul temporar „Sprijin pentru România„. Este alocat un buget de 3,1 miliarde lei, prin bugetul MIPE şi din fonduri europene nerambursabile.

Câştigătorii achiziţiei directe realizate de MIPE sunt Edenred, Sodexo şi UpRomania.

Banii sunt oferiţi în patru tranşe până la sfârşitul acestui an. Vor putea fi folosiţi pentru cumpărarea de produse alimentare de bază şi/sau pentru asigurarea de mese calde.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Război în Ucraina – Ziua 575 – Armata ucraineană câștigă teren: o nouă victorie lângă Sevastopol

 UPDATE 03:00 Rusia susţine că 19 drone au fost doborâte peste CrimeeaMinisterul rus al Apărării susţine că un atac pe scară largă cu...

Posibile exemple de abuz Enel, investigate de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței suspectează firmele din grupul Enel România de abuz de poziție dominantă. Italienii s-ar putea alege cu o sancțiune uriașă. Autoritatea de concurență...

Poate fi MIROSITE bolile? Ce spune un om care a diagnosticat diabetul cu nasul

Iată cum și-a relatat propria experiență o persoană care a descoperit că posedă abilitatea de a mirosi diabetul.  "Pe vremea când aveam un coleg...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies