1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeEconomieAutoVolvo a anunțat că va renunța de la anul la producția de...

Volvo a anunțat că va renunța de la anul la producția de mașini diesel

Volvo Cars a anunțat că va stopa producția oricăror modele diesel rămase până la începutul anului 2024, pe măsură ce devine un producător de automobile complet electric.

„Peste câteva luni, va fi construită ultima mașină Volvo cu motor diesel, ceea ce face din Volvo Cars unul dintre primii producători de mașini vechi care a făcut acest pas”, a spus compania suedeză într-un comunicat.

Deținută majoritar de chinezii de la Geely, Volvo s-a angajat să devină complet electric până în 2030.

În timp ce majoritatea mașinilor vândute de Volvo în Europa erau diesel în 2019, în 2022 acestea reprezentau doar 8,9% din vânzările producătorului suedez.

În august 33% din vânzările Volvo au fost modele complet electrice sau hibride. Compania nu a dezvăluit câte dintre restul de 67% modele de motoare cu combustie erau diesel și câte funcționau pe benzină.

Vânzările de modele diesel au scăzut rapid în Europa de la scandalul Volkswagen privind fraudarea emisiilor, iar producătorii de automobile au redus treptat numărul de modele diesel disponibile în gama lor de modele.

Vehiculele diesel au reprezentat mai mult de 50% din vânzările de mașini noi din Europa în 2015, dar au reprezentat puțin peste 14% din vânzările în iulie.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă