12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSocialJustițieVlad Pascu rămâne în arest preventiv

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri, rămâne în arest preventiv, au decis, marţi, magistraţii de la Tribunalul Constanţa. Decizia este definitivă.

Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată contestaţia lui Vlad Pascu. 

“În baza art. 425 ind 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată împotriva încheierii din data de 28.12.2023 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul penal nr. 4989/254/2023/a5 de inculpatul Pascu Matei Vlad, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. În baza art. 275 alin 2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în minuta instanţei.

La sfârşitul lunii decembrie, Judecătoria Mangalia constatase legalitatea arestării preventive a lui Vlad Pascu şi menţinuse această măsură. 

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă