1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiViza lui Djokovic, anulată. Ce se va întâmpla de acum încolo

Viza lui Djokovic, anulată. Ce se va întâmpla de acum încolo

Viza lui Djokovic a fost anulată. Ministerul imigrației din Australia a anunțat că i-a anulat viza jucătorului de tenis Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP.

Australia i-a revocat pentru a doua oară la rând viza lui Novak Djokovic, în contextul în care sportivul se află pe teritoriul țării nevaccinat. Decizia adoptată de ministrul imigrării, Alex Hawke, presupune deportarea tenismanului.

Într-un comunicat preluat de presa australiană, Alex Hawke și-a motivat decizia în cazul anulării vizei lui Novak Djokovic. „Astăzi mi-am exercitat prerogativa, în conformitate cu secțiunea 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și ordine publică, pe baza faptului că este în interesul public să fac acest lucru”, a declarat ministrul.

Potrivit legii, lui Djokovic i s-ar putea refuza viza de intrare în Austrașia timp de trei ani.

Visa lui Djokovic, anulată. Nole va fi deportat?

Decizia ministrului presupune ca sportivul să fie deportat. Cu toate acestea, el ar trebui să joace primul său meci, programat luni, în cadrul Australian Open.

Viza lui Djokovic a fost pentru prima dată revocată la scurt timp după sosirea sa la Melbourne, pe 6 ianuarie, după ce oficialii forțelor de frontieră australiene au declarat că sportivul „nu a furnizat dovezi adecvate” pentru a primi o scutire de vaccin.

A existat, de asemenea, o presiune enormă din partea publicului australian, dar și a fanilor și susținătorilor din țara sa natală. Nole a fost reținut, a petrecut ore întregi la controlul imigrației pe aeroport și apoi a petrecut zile întregi într-un hotel destinat imigranților. Câteva zile mai târziu, viza i-a fost acordată de un judecător care a decis eliberarea lui. Dar vineri seară la Melbourne, ministrul Hawke a anulat din nou viza lui Djokovic în temeiul puterilor separate din Legea privind migrația din Australia.

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o „eroare de judecată”. Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece „s-a simţit obligat” şi „nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist”.

Djokovic a fost prins cu minciuna

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, „a fost depusă de echipă în numele său”.

„Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată”, a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

Macavei Laura
Laura are o experiență de 20 de ani în presa scrisă și online. Și-a început cariera în vremea studenției, iar primul job l-a avut la un post de radio. A fost apoi redactor, editor, redactor coordonator și reporter special la ziare precum Cotidianul, Jurnalul Național, Ziarul, Averea, etc. A fost content writer specialist la o firmă de SEO și marketing online și trainer în optimizarea SEO a articolelor din zona publishing și e-commerce.
Cele mai citite

Ilie Năstase despre Djokovic: „Trebuia să se vaccineze”

Ilie Năstase, unul dintre cei mai buni jucători de tenis români, a comentat cazul lui Novak Djokovic. Năstase a vorbit despre această situație într-o...

Vremea o ia razna! Directorul ANM a făcut anunțul pentru săptămâna viitoare

Potrivit informațiilor transmise de directorul ANM, vremea se încălzește brusc și vom avea temperaturi chiar mai mari decât cele obișnuite. Directorul ANM, previziuni meteo „Deja înregistrăm...

Blue Monday 2022. De ce 17 ianuarie este cea mai tristă zi din an

Blue Monday 2022 anul acesta pică pe 17 ianuarie. În general este socotită cea de-a treia zi de luni din an și este considerată...
Ultima oră
Pe aceeași temă