19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăȘtirile zileiViza lui Djokovic, anulată. Ce se va întâmpla de acum încolo

Viza lui Djokovic, anulată. Ce se va întâmpla de acum încolo

Viza lui Djokovic a fost anulată. Ministerul imigrației din Australia a anunțat că i-a anulat viza jucătorului de tenis Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP.

Australia i-a revocat pentru a doua oară la rând viza lui Novak Djokovic, în contextul în care sportivul se află pe teritoriul țării nevaccinat. Decizia adoptată de ministrul imigrării, Alex Hawke, presupune deportarea tenismanului.

Într-un comunicat preluat de presa australiană, Alex Hawke și-a motivat decizia în cazul anulării vizei lui Novak Djokovic. „Astăzi mi-am exercitat prerogativa, în conformitate cu secțiunea 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și ordine publică, pe baza faptului că este în interesul public să fac acest lucru”, a declarat ministrul.

Potrivit legii, lui Djokovic i s-ar putea refuza viza de intrare în Austrașia timp de trei ani.

Visa lui Djokovic, anulată. Nole va fi deportat?

Decizia ministrului presupune ca sportivul să fie deportat. Cu toate acestea, el ar trebui să joace primul său meci, programat luni, în cadrul Australian Open.

Viza lui Djokovic a fost pentru prima dată revocată la scurt timp după sosirea sa la Melbourne, pe 6 ianuarie, după ce oficialii forțelor de frontieră australiene au declarat că sportivul „nu a furnizat dovezi adecvate” pentru a primi o scutire de vaccin.

A existat, de asemenea, o presiune enormă din partea publicului australian, dar și a fanilor și susținătorilor din țara sa natală. Nole a fost reținut, a petrecut ore întregi la controlul imigrației pe aeroport și apoi a petrecut zile întregi într-un hotel destinat imigranților. Câteva zile mai târziu, viza i-a fost acordată de un judecător care a decis eliberarea lui. Dar vineri seară la Melbourne, ministrul Hawke a anulat din nou viza lui Djokovic în temeiul puterilor separate din Legea privind migrația din Australia.

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o “eroare de judecată”. Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece “s-a simţit obligat” şi “nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist”.

Djokovic a fost prins cu minciuna

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, “a fost depusă de echipă în numele său”.

“Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată”, a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Top stațiuni de la malul mării, preferate de români. Burcea (ANAT): Avem multe de rezolvat

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), în parteneriat cu patronatele din industrie, reunite sub umbrela Organizației de Management al Destinației - (OMD) Județul...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă