32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalViktor Orbán se întâlnește a doua oară în acest an cu Donald...

Viktor Orbán se întâlnește a doua oară în acest an cu Donald Trump

Viktor Orbán se va deplasa, astăzi, în stațiunea Mar-a-Lago din Florida pentru a se întâlni cu Donald Trump la reședința sa de vară. Liderul maghiar a refuzat să solicite o întrevedere cu Joe Biden, în timpul summitului NATO de la Washington, informează the Guardian. Asta după ce a reușit să enerveze pe toată lumea după întâlnirile sale cu Vladimir Putin și Xi Jinping.

Intenția liderului de la Budapesta e să propună rapid un plan de pace între Ucraina și Rusia.

Summitul NATO de la Washington a stabilit înarmarea cât mai rapidă a armatei ucrainiene. Liderii celor 32 de state membre ale Alianței Nord Atlantice n-au discutat despre oprirea conflictului. Mai mult, grupul Renew Europe cere suspendarea dreptului Ungariei de a mai avea președinția Consiliului Uniunii Europene.

Efortul de a face ocolul pământului pentru a se întâlni cu liderii Chinei, Rusiei și Ucrainei este denumită misiune de pace de către administrația Viktor Orbán.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă