31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Rusia spune că ultimii apărători din Azovstal s-au predat

VIDEO: Rusia spune că ultimii apărători din Azovstal s-au predat

Ministerul rus al Apărării a declarat că ultimul grup de forțe ucrainene care se afla în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol s-a predat, marcând sfârșitul unui asediu care durează de săptămâni.

O înregistrare video difuzată de minister a arătat luptătorii aliniindu-se pentru a fi percheziționați de trupele rusești în fața oțelăriei. Mulți dintre luptători au fost obligați să își hainele pentru ca soldații ruși să le poată verifica tatuajele.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că oțelăria a fost „complet eliberată” în urma blocadei.

„Teritoriul uzinei metalurgice Azovstal a fost complet eliberat”, a precizat ministerul într-o declarație suplimentară. Acesta a mai spus că grupul care s-a predat era format din 531 de persoane.

Cu câteva ore înainte de anunțul făcut vineri de Rusia, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a declarat că ultimii apărători de la oțelărie au fost informați de armata ucraineană că pot ieși și își pot salva viața.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

UPDATE: Bărbatul acuzat de terorism după atacul mortal de la Oslo, a fost arestat

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost arestat și acuzat de crimă, tentativă de crimă și acte teroriste, după un schimb...

Bali lansează o viză de nomad digital care îți permite să rămâi acolo timp de 5 ani

Indonezia speră să atragă mai mulți angajați care pot să lucreze remote (n.r. de la distanță) în țară cu o nouă viză pentru nomazi digitali. Viza...
00:01:04

După canicula extremă, inundațiile scufundă case în India

Inundațiile grave scufundă mai multe case în India, în special în statul Assam, câteva milioane de oameni fiind deja strămutați. Victimele inundațiilor din statul Assam...
Ultima oră
Pe aceeași temă