24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Papa Francisc neagă că ar intenționa să demisioneze în curând: "Mi-ar...

VIDEO: Papa Francisc neagă că ar intenționa să demisioneze în curând: „Mi-ar plăcea să mă întâlnesc cu Putin”

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Reuters la reședința sa de la Vatican, Papa Francisc a respins informațiile potrivit cărora ar intenționa să demisioneze în viitorul apropiat.

Papa Francisc a respins rapoartele potrivit cărora ar intenționa să demisioneze în viitorul apropiat.

Într-un interviu exclusiv, corespondentul Reuters la Vatican, Philip Pullella, s-a întâlnit sâmbătă cu Papa la reședința sa de la Vatican.

Francisc a spus că gândul de a-și părăsi postul nici nu i-a trecut prin minte.

Pentru prima dată, el a vorbit și despre o rană la genunchi, despre care a spus că se vindecă și care l-a împiedicat să își îndeplinească unele dintre îndatoririle sale – făcându-l să anuleze o călătorie în Africa, pe care a numit-o „dureroasă”.

„Este un ligament care s-a inflamat și, pentru că am mers prost și acest mers prost a mișcat un os, a provocat o fractură și de fapt, asta este problema”.

Zvonurile au circulat în mass-media că o conjunctură de evenimente de la sfârșitul lunii august, inclusiv întâlniri cu cardinalii lumii pentru a discuta o nouă constituție a Vaticanului, ar putea prefigura un anunț de demisie.

În schimb, Francisc a declarat pentru Reuters că este pe cale să viziteze Canada în această lună – și spera să facă deplasări în capitalele Rusiei și Ucrainei.

Niciun papă nu a vizitat vreodată Moscova, iar Francisc a condamnat în mod repetat invazia Rusiei în Ucraina.

Joia trecută, el a acuzat-o implicit că duce un „război de agresiune crud și fără sens”.

Dar Francisc a precizat că au existat contacte între Vatican și Moscova cu privire la posibila călătorie.

„Mi-ar plăcea să merg în Ucraina și am vrut să merg mai întâi la Moscova. Am făcut schimb de mesaje în acest sens, pentru că m-am gândit că, dacă președintele Rusiei îmi va da o mică fereastră, voi merge acolo pentru a servi cauza păcii”.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, și-a repetat, de asemenea, condamnarea avortului, în urma deciziei Curții Supreme a SUA de luna trecută.

Francisc a respins, de asemenea, zvonurile potrivit cărora ar avea cancer, glumind că medicii săi nu i-au spus nimic.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului? 4 cumpărături esențiale

Odată cu apropierea momentului în care vei naște, trebuie să ai deja cumpărate anumite lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului. Chiar dacă trebuie să fii...

Farmecul bijuteriilor cu perle. Când și cum să porți aceste superbe accesorii?

Bijuteriile cu perle sunt printre cele mai elegante piese din colecția unei femei. Clasice și rafinate, ele au devenit o alegere tot mai populară...

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului? 4 cumpărături esențiale

Odată cu apropierea momentului în care vei naște, trebuie să ai deja cumpărate anumite lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului. Chiar dacă trebuie să fii...
Ultima oră
Pe aceeași temă