31 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Blinken vorbește despre sancțiuni împotriva Rusiei

VIDEO: Blinken vorbește despre sancțiuni împotriva Rusiei

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a cerut țărilor europene să reducă dependența față de energia rusă, în timpul unei vizite în Estonia.

„Există, cred, o oportunitate semnificativă nu numai, ci și un imperativ în acest moment, de a opri în sfârșit această dependență față de energia rusă, deoarece Rusia o folosește ca o armă”, a spus el.

Rusia este cel mai mare exportator mondial de petrol și gaze naturale. A fost supusă sancțiunilor financiare globale din cauza războiului din Ucraina, dar până acum exporturile sale de energie au fost scutite de sancțiuni.

Blinken l-a învinuit și pe Vladimir Putin pentru izolarea Rusiei. Moscova spune că acțiunile sale în Ucraina sunt o „operațiune militară specială”.

„Președintele Putin face din Rusia un paria, distrugând în decurs de o săptămână, 30 de ani de deschidere și oportunități internaționale”, a spus el.

Toate băncile din Rusia și Belarus trebuie eliminate din sistemul de plăți SWIFT, iar criptomonedele ar trebui limitate pentru a închide lacunele de sancțiuni, a declarat marți premierul Estoniei Kaja Kallas, în timpul unei conferințe de presă.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 171: Zelenski cataloghează din nou acțiunile armatei lui Putin drept teroriste

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că, după tot ce au făcut forţele ruse, "poate exista o singură atitudine faţă de Rusia - cea faţă...
00:01:22

VIDEO: Pompieri din toată Europa luptă împotriva incendiilor din Franța

Vineri, 12 august, pompierii din întreaga Europă au sărit în ajutorul Franței pentru a lupta împotriva unui incendiu de vegetație de proporții, în timp...

Aglomerație în vămi: aproape 346.000 de persoane, prin punctele de frontieră, în ultimele 24 de ore

Aproximativ 345.900 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 83.440 mijloace de transport, au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă