29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Biden se întâlnește cu noul președinte sud-coreean la Seul

VIDEO: Biden se întâlnește cu noul președinte sud-coreean la Seul

Președintele american Joe Biden și noul său omolog sud-coreean Yoon Suk-yeol s-au întâlnit la Seul, fiind primul lor angajament diplomatic de la învestirea acestuia din urmă, în urmă cu 11 zile.

Biden și Yoon au declarat că alianța de zeci de ani a țărilor lor trebuie să se dezvolte nu numai pentru a face față amenințărilor nord-coreene, ci și pentru a menține regiunea Indo-Pacific „liberă și deschisă” și pentru a proteja lanțurile de aprovizionare globale.

Întâlnirea amicală dintre aliați este umbrită de informațiile care arată că liderul nord-coreean Kim Jong Un este pregătit să efectueze teste nucleare sau cu rachete.

Yoon este dornic ca Coreea de Sud să joace un rol mai important în problemele regionale. Este de așteptat ca țara sa să devină unul dintre membrii inaugurali ai Cadrului economic Indo-Pacific (IPEF) al lui Biden, care va fi anunțat în timpul călătoriei pentru a stabili standarde privind munca, mediul și lanțurile de aprovizionare.

Președintele sud-coreean a semnalat, de asemenea, o linie mai dură față de Coreea de Nord decât predecesorul său și este de așteptat să îi ceară ajutorul lui Biden. Yoon a avertizat cu privire la un atac preventiv din partea Coreei de Sud în cazul în care va exista un semn de atac iminent și a promis să consolideze capacitatea de descurajare a Sudului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Datorii de peste 100 milioane de euro la Agenția Spațială Europeană. Ministerul Cercetării promite că le va achita anul acesta

România dorește să plătească datoriile restante către Agenţia Spaţială Europeană (ESA) până la finalul acestui an, potrivit Ministerului Cercetării. Astfel, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării...
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...

Doi morți și 14 răniți în urma unui atac dintr-un club de noapte din Norvegia

Două persoane au fost ucise și alte 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte și pe străzile din...
Ultima oră
Pe aceeași temă