24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Au fost descoperite rămășițe aproape perfecte de pui de mamut lânos

VIDEO: Au fost descoperite rămășițe aproape perfecte de pui de mamut lânos

O descoperire întâmplătoare făcută de minerii care săpau după aur în Yukon, în Canada, a dus la descoperirea unui pui de mamut lânos mumificat aproape perfect, despre care se crede că are peste 30.000 de ani.

Marți, un miner care săpa prin permafrostul din câmpurile aurifere din Klondike, pe teritoriul tradițional al primei națiuni Trʼondëk Hwëchʼin, a descoperit un mamut lânos înghețat, potrivit unui comunicat de presă al guvernului din Yukon și al Trʼondëk Hwëchʼin.

După descoperire, membri ai Trʼondëk Hwëchʼin, oameni de știință, oficiali ai guvernului Yukon și mineri au participat la o ceremonie în care s-au rugat, în timp ce animalul a fost dezvelit de pe o prelată și binecuvântat de bătrâni.

Femela mamut a fost numită Nun cho ga, ceea ce înseamnă „animal mare și mic” în limba hän.

Potrivit comunicatului de presă, descoperirea lui Nun cho ga este remarcabilă deoarece este primul mamut lânos aproape complet și cel mai bine conservat descoperit în America de Nord.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă