29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina a difuzat imagini ale unei operațiuni de deminare din regiunea Kiev

Ucraina a difuzat imagini ale unei operațiuni de deminare din regiunea Kiev

Ucraina a arătat imagini ale unei vaste operațiuni de deminare din regiunea Kiev, după ce mai multe întinderi de apă ar trebui să redevină utilizabile.

Serviciile de urgență ucrainene au inspectat zonele de apă din regiunea Kiev și au dezactivat mai multe obiecte explozive, pare să arate videoclipul difuzat vineri (27 mai) de Ministerul de Stat al Situațiilor de Urgență din Ucraina.

Reuters nu a putut verifica în mod independent data, locația sau autenticitatea videoclipului.
Pirotehnicienii au cules 150 de obiecte explozive în timpul unei cercetări a zonelor de apă ale țării, mai ales în regiunea Kiev, potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei.

Ucraina a început o operațiune de deminare, chiar lângă Kiev, în zona lacului Blakytne pentru a fi folosit pentru înot

Lacul Albastru (denumit în ucraineană Blakytne), din satul Horenka de lângă Kiev, a fost în epicentrul bombardamentelor, iar pirotehnicienii și scafandrii de la Serviciile de Stat de Urgență au curățat lacul înainte de începerea sezonului de vară, de înot.

Pe parcursul celor două zile de lucru, au colectat 10 muniții, inclusiv obuze de artilerie, obuze de la lansatoare de grenade și componente explozive de la mai multe lansatoare de rachete.

Salvatorii folosesc o dronă subacvatică pentru a găsi muniția, apoi scafandrii pirotehnicieni se pun la treabă, aducându-l la suprafață.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Khaby Lame devine cea mai urmărită vedetă TikTok din lume, cu 142 de milioane de fani

Comediantul Khaby Lame a devenit oficial cea mai urmărită vedetă TikTok de pe planetă. Lame, în vârstă de 22 de ani, a ajuns joi seară...

Khaby Lame devine cea mai urmărită vedetă TikTok din lume, cu 142 de milioane de fani

Comediantul Khaby Lame a devenit oficial cea mai urmărită vedetă TikTok de pe planetă. Lame, în vârstă de 22 de ani, a ajuns joi seară...
00:02:06

VIDEO: Congresul american adoptă un proiect de lege bipartizan privind siguranța armelor

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat vineri, pentru prima dată în ultimele trei decenii, o legislație importantă privind siguranța armelor de foc. A fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă