22.4 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSoldat rus învinuit de crime de război în Ucraina: „Îmi cer scuze”

Soldat rus învinuit de crime de război în Ucraina: „Îmi cer scuze”

Un soldat rus acuzat de crime de război joi (19 mai) și-a cerut scuze în instanță văduvei unui bărbat pe care este acuzat că l-a ucis cu sânge rece.

Într-un proces care are o importanță simbolică uriașă pentru Kiev, Vadim Shishimarin, un comandant de tanc rusesc, în vârstă de 21 de ani, este acuzat de uciderea civilului neînarmat de 62 de ani, în satul Chupakhivka, din nord-estul Ucrainei, pe 28 februarie, conform Reuters.

Miercuri (18 mai) el a pledat vinovat și, dacă va fi găsit vinovat, ar putea fi condamnat pe viață.
Întrebat de văduva mortului dacă s-a pocăit, acesta i-a spus: „Da, îmi recunosc vinovăția. Înțeleg că nu mă vei putea ierta, îmi cer scuze pentru tot ce am făcut.”

Ucraina a acuzat Rusia de atrocități și brutalitate împotriva civililor în timpul invaziei și a declarat că a identificat peste 10.000 de posibile crime de război.

Rusia a negat că a vizat civili sau implicarea în crime de război și a acuzat Kievul că le-a organizat pentru a-i defăima forțele.

Acest soldat rus, acuzat de crime de război, și-a cerut scuze, dar la fapta lui a avut complici alți patru militari ruși

Procurorii ucraineni au declarat că Shishimarin și alți patru militari ruși au tras și au furat o mașină privată pentru a scăpa, după ce coloana lor a fost vizată de forțele ucrainene.

Soldații ruși au ajuns cu mașina în satul Chupakhivka, unde au văzut un localnic neînarmat mergând pe bicicletă și vorbind la telefon, au spus aceștia.

Ei au spus că Shishimarin a primit ordin de la un alt militar să omoare civilul pentru a-l împiedica să raporteze despre prezența rușilor și a tras mai multe focuri prin geamul deschis al mașinii cu o pușcă de asalt în capul civilului, ucigându-l pe loc.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă