29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia testează o rachetă de croazieră hipersonică Zircon

Rusia testează o rachetă de croazieră hipersonică Zircon

Rusia a declarat că a testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică Zircon pe o distanță de aproximativ 625 de mile, a declarat ministerul apărării sâmbătă (28 mai).

Racheta a fost trasă din Marea Barents și a lovit o țintă în Marea Albă, se spune. Videoclipul difuzat de minister arăta că racheta este trasă de pe o navă și mergea pe cer pe o traiectorie abruptă, potrivit Reuters.

Rusia va avea disponibilă o rachetă hipersonică numită Zircon după testele recente, ca parte a amenințării la adresa Vestului

Președintele Vladimir Putin a descris Zirconul ca parte a unei noi generații de sisteme de arme de neegalat. Armele hipersonice pot călători cu de nouă ori viteza sunetului, iar Rusia a efectuat lansări de probă, anterioare ale Zirconului, de pe nave de război și submarine în ultimul an.

Armata Rusiei a suferit pierderi grele de oameni și echipamente în timpul invaziei sale de trei luni a Ucrainei, pe care o numește „operațiune specială”, dar a continuat să organizeze teste de armament de mare profil pentru a reaminti lumii priceperea sa în tehnologia rachetelor.

Luna trecută a lansat o nouă rachetă intercontinentală cu capacitate nucleară, Sarmat, capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase și să lovească Statele Unite.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

OMS: “Peste 900 de cazuri de hepatită acută au fost raportate la copii”

Treizeci și trei de țări au raportat până în prezent 920 de cazuri de hepatită acută severă la copii, cu 270 de cazuri în...

Optsprezece migranți au murit în timp ce încercau să treacă în enclava nord-africană Melilla din Spania

Optsprezece migranți au murit și alții au fost răniți atunci când o mulțime uriașă a încercat să treacă în enclava nord-africană Melilla din Spania,...

Khaby Lame devine cea mai urmărită vedetă TikTok din lume, cu 142 de milioane de fani

Comediantul Khaby Lame a devenit oficial cea mai urmărită vedetă TikTok de pe planetă. Lame, în vârstă de 22 de ani, a ajuns joi seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă