20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalQatarul trimite ajutor în Afganistan după cutremur

Qatarul trimite ajutor în Afganistan după cutremur

Qatarul a trimis sâmbătă (25 iunie) ajutor umanitar în Afganistan, după ce acesta a fost lovit de un cutremur care a ucis peste 1000 de oameni săptămâna aceasta, a declarat un înalt oficial.


Un avion care transporta în principal ajutor alimentar și unele materiale medicale cu o greutate de aproximativ 13 tone a părăsit baza aeriană Al Udeid și era așteptat să aterizeze pe aeroportul Khost din Afganistan mai târziu în cursul zilei, conform Reuters.


Se așteaptă ca din Qatar să se trimită zboruri umanitare suplimentare săptămâna viitoare.
Aproximativ 2.000 de oameni au fost răniți și 10.000 de case au fost parțial sau în întregime distruse în cutremurul de miercuri (22 iunie), iar alte cinci au fost ucise într-o replică de vineri (24 iunie).

Qatarul a trimis ajutor în Afganistan, afectat de cutremurul major din această săptămână al cărui epicentru a fost într-o regiune muntoasă aridă


Epicentrul cutremurului a fost într-o regiune cu munți arizi, presărați cu mici așezări, care a fost adesea scena ciocnirilor în timpul deceniilor de război din Afganistan.


Comunicațiile slabe, dar și drumurile rudimentare au împiedicat eforturile de ajutorare într-o țară care se confruntă cu o criză umanitară, cu o situație care s-a deteriorat brusc după ce talibanii au preluat controlul în august anul trecut, când forțele internaționale conduse de SUA s-au retras.


Dezastrul este un test major pentru conducătorii islamiști de linie dură, care au fost în mare parte izolați și ocoliți de mulți din cauza preocupărilor legate de drepturile omului și privați de la asistența internațională directă din cauza sancțiunilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...

Cod galben de ploi, în aproape toată țara, până la sfârșitul mini-vacanței de Sfânta Maria. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ pentru aproape...

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă